Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Remus Lăpușan: Muntele Băișorii, Fântânele și Stâna de Vale se vor racorda la gaz!

articol publicat în decembrie 3, 2020

Președintele Consiliului de Administrație al Transgaz, Remus Lăpușan, a făcut astăzi un anunț istoric pentru localitățile și stațiunile turistice din Apuseni: Muntele Băișorii, Fântânele și Stâna de Vale se vor racorda la gaz!

„Având în vedere că stațiunile turistice de interes național sau local din Apuseni, Muntele Băișorii, Fântânele și Stâna de Vale se află la o distanţă de maximum 25 km de punctele de racordare ale operatorilor de transport şi de sistem de gaz metan, acestea vor beneficia de introducerea gazului în respectivele localități.

De asemenea, pentru că conform legii nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, rețeaua de conducte urmează să se extindă până în 2021, localitățile tranzitate de conducte pot să achieseze la acest proiect dacă obținut titlul de stațiuni turistice de interes național sau local.

Având în vedere această oportunitate economică, numeroase localități din Apuseni pot să se racordeze la rețeaua de distribuție a gazului metan, după ce solicită și obțin titlul de stațiuni turistice, în baza patrimoniului cultural și a obiectivelor turistice din respectivele localități” a anunțat Remus Lăpușan.

Practic, șeful Transgaz spune că localitățile prin care trece conducta, dacă obținut titlul de stațiune turistică, se pot racorda la rețeaua de gaz metan.

Președintele Consiliului de Administrație al Transgaz, Remus Lăpușan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *