Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Sabin Demea: Orașul Huedin nu l-ai făcut Tu, primare Moroșan

articol publicat în decembrie 3, 2020

Sabin Demea, cel mai serios contracandidat al primarului din Huedin, din ultimii ani, continuă să-i facă marcaj politic lui Mircea Moroșan.

„Perspectiva este cheia fericirii. Ne-am căptușit cu modele false, așa cum este modelul omului care reușește ușor, descurcăreț, făcător de bani. Ne-am pierdut educația, moralitatea și manierele. Am uitat să ne purtăm elegant, să ne îmbrăcăm mai frumos. Am pierdut nu burghezia materială, ci burghezia spiritului, noblețea spirituală. Trăim într-un mediu impulsiv și brutal, semicultural și parvenit. Unde am fost cândva și unde am reușit să ajungem!

Orașul Huedin nu l-ai făcut Tu, primare Moroșan, perfect stranger-Epigon și Mancurt, ca să dispui de el după bunul tău plac, ci înaintașii noștri și noi, poporul fost și prezent din Huedin. Tu ai moștenit o administrație și dacă nu-ți este dat să o înalți, măcar n-o macula, n-o murdări cu gândurile faptele și expresiile tale (să știi, `grosierule`, că fundul pe care-l invoci adesea și în care zici că te doare de Huedin este identic și egal la toți, însă diferența este la cap, care din păcate…!). Orașul Huedin este casa noastră și, mai mult decât atât, e viața noastră ca huedineni, iar ca să-l schimbăm trebuie să-l vedem așa cum E! Câtă vreme avem un oraș, o casă, chiar dacă ne-am risipit prin lume, din cauza `binelui` pe care l-ai adus, Tu și alții ca tine, chiar dacă ne-am pierdut încrederea și chiar dacă ne-am lăsat câteodată cuprinși de deznădejde și câteodată de ură, când ai un Oraș al tău, un loc al tău, încă nimic nu e pierdut iremediabil.

De aceea îți propun, primare-senator, să te gândești la `arhitectura` acestui oraș pe care-l `primărești`, să te silești să-l faci prosper și `mănos`, să devină o oază de fericire și o `pătură` ocrotitoare și pentru noi. Așa poate ne vom putea racorda și noi, Huedin și huedineni, la `Satul global` care ni se pregătește și pe care vor să-l consolideze mai marii planetei!” scrie Sabin Demea, continuându-și linia retorică din ultimele luni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *