Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Calculele pentru viceprimarul Bradului TORPILATE după rezultatul slab al PNL de ieri!

articol publicat în decembrie 7, 2020

Rezultatele de ieri de la parlamentare vor torpila optica politică în Brad și mai exact posibilele înțelegeri între partidele tradiționale pentru poziția de viceprimar al Bradului.

Scorul de la nivel național este o surpriză neplăcută pentru PNL care se aștepta să câștige acest scrutin de alegeri la un scor detașat. Practic, pentru ca președintele Iohannis și PNL să-și mențină guvernul au nevoie obligatoriu de voturile USR Plus și UDMR din Parlament pentru a încropi o majoritate.

Alianța de guvernare PNL – USR Plus – UDMR înseamnă o dispersie a puterii liberale de sus în jos în favoarea celor doi aliați: și aici ne referim la viitori miniștri, secretari de stat, agenții guvernamentale, prefecți și subprefecți de care vor beneficia cei de la USR Plus și UDMR.

La nivel local, acolo unde nu s-au finalizat alianțele între partide pentru a fi stabiliți vicepreședinții de consilii județene și viceprimarii din localități, USR Plus și UDMR vor solicita susținere din partea PNL.

Conform spuselor lui Dorin Sorin David, PNL Brad prin liderul său ar fi negociat poziția de viceprimar cu PSD, consilierii liberali răspunzându-i lui David, însă fără să nege categoric posibila alianță.

În realitate, după scorul slab obținut ieri de PNL, la nivel național și județean, liderul USR Plus Brad, Raul Florin Matei va solicita alături de noul deputat de Hunedoara, Pollyanna Hangan, corectitudine și colegialitate între PNL și USR Plus, legătură care a fost consfințită la locale cu o alianță.

Astfel, oricât de tare s-ar dori la nivel local o alianță atipică între două partide rivale, PNL și PSD, la finalul zilei, menținerea coaliției de guvernare la nivel național, bazată și pe înțelegeri corecte la nivel județean, va fi mai importantă pentru PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *