Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pe cine doresc brădenii viceprimar? Sondaj Apuseni Info

articol publicat în decembrie 8, 2020

Brădenii au răspuns în număr mare la sondajul „Cine considerați că este potrivit pentru funcția de viceprimar al Bradului?” peste 3.525 de voturi fiind distribuite celor patru posibili candidați.

Astfel, câștigător este Raul Florin Matei – USR Plus (29%, 1.014 Votes), urmat de Vasile Podaru – PSD (28%, 992 Votes). Pe locul al treilea s-a clasat Dorin Sorin David – PER (26%, 919 Votes) iar pe ultimul loc Consilier PNL (vehiculat Oprișa Ioan Florin) (17%, 600 Votes).

Apusen Info nu are pretenția ca acest EXERCIȚIU sociologic să ofere o oglindă a electoratului din Brad, doar politica reală o poate face și nu cea virtuală, doar votul real și nu cel virtual fiind în definitiv relevant, însă, alăturând și rezultatele de la locale, putem oferi un trend și câteva observații ale Apuseni Info, pe care vi le expunem mai jos:

(cu o paratenză – politica virtuală, online – facebook a propulsat AUR în Parlament)

  • Scorul bun obținut de candidații USR Plus și PER atât la votul real de la locale, cât și la votul nostru online relevă o realitate consfințită și de majoritatea din Consiliul Local Brad: Brădenii doresc ca puterea politică să fie împărțită în Brad. Vremurile în care PSD și Cazacu controlau autoritar politica din Brad au apus.
  • Rezultatele obținute atât la locale, cât și în sondajul de opinie, a liderilor opoziției – Raul Matei și Dorin Sorin David arată că există două nuci tari de opoziție, însă nu avem încă un lider autoritar al opoziției în Brad care să-l poate pună în dificultate pe Florin Cazacu. De aceea, Florin Cazacu nu a mișcat o pană în campania de la locale, părând relaxat.
  • PSD rămâne principalul partid politic din Brad și atenție, cu un scor bun, trece de la epoca plăcuței suedeze la cea a unei minime respectabilități în rândul electoratului ostil stângii.
  • Sondajul de opinie dar și activitatea liderilor PNL din Brad spune un lucru cât se poate de clar: PNL are o smântână electorală serioasă și un public bun, constant, dar nu are un lider politic cu adevărat care să tragă partidul, care să se lupte cu Florin Cazacu. Pe de altă parte, este foarte clar că Dorin Sorin David are un bagaj de voturi, o parte dintre brădeni au încredere în el, însă sunt sceptici la partidul din care face parte, practic, omul politic Dorin Sorin David este tras în jos de PER.
  • Pe lângă câștigul clar al PSD, contra curentului la locale, un alt partid câștigător este USR Plus care din nimic a obținut trei consilieri locali.
  • Atenție la AUR care a luat din voturile PER (60% minim) dar și din cele ale USR Plus la parlamentare.
  • Este clar că din punct de vedere – incisivității și pasiunii politice, ca viceprimar, Raul Matei poate fi un opozant mai bun, însă nu se știe cum va colabora administrativ cu Florin Cazacu și nici cum va colabora Florin Cazacu cu el. Sursele Apuseni Info din PNL Hunedoara arată că în final PNL Brad va trebui să voteze cu opoziția, nu cu majoritatea.
  • S-a născut o nouă stea în PSD Brad cu acest sondaj: Vasile Podaru. Fane, cel care a ajutat timp de patru ani pe toată lumea, fie că acea „lume” vota cu roșu, galben sau albastru, pare a avea o anumită atracție la electoratul brădean și poate fi în următorii ani o soluție interesantă pentru PSD atât pentru poziția de viceprimar cât și pentru cea de consilier județean.

1 thought on “Pe cine doresc brădenii viceprimar? Sondaj Apuseni Info

  1. Podaru cistiga PNL Brad a facut blat cu PSD Brad,mai ales acum cind Psd a cistigat la parlamentare;Raul nu este agreat de PNL Brad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *