Polițiștii din Câmpeni au ridicat de la un bărbat din Albac peste 400 de pomi de Crăciun tăiați ilegal!

articol publicat în decembrie 10, 2020

Polițiștii din Câmpeni au ridicat peste 400 de pomi de Crăciun în urma unor percheziții efectuate la domiciliile unor persoane bănuite că i-ar fi tăiat fără drept. Polițiștii au găsit și un dispozitiv de marcat, confecționat ilegal dar și importante sume de bani.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiți 422 de pomi de Crăciun abandonați.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

Polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiați ilegal.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitățile ilegale de tăiere și valorificare a pomilor de Crăciun. 

 5,020 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *