Sabin Demea, de la gura șemineului, candidatului „Mirciulică”: Tu nu meritai și nu meriți nimic.

articol publicat în decembrie 8, 2020

Sabin Demea nu pierde nicio ocazie să scrie și să-și expună punctele de vedere de cele mai multe ori interesante. Astăzi, nu și-a uitat fostul rival, „Mirciulică” și comentează întoarcerea sa în Huedin, după visul frumos de o lună din Capitală.

„Meditații la gura șemineului. Cei mai mulți oameni care nu reușesc să-și atingă obiectivele, sunt oameni cu mintea poluată, fiind poluată de mediul în care trăiesc și credințele celor din jur, despre ei și despre tine, ca persoană.

Trebuia să te înconjori de oameni capabili, pozitivi, care se încurajează constant și reciproc, cu viziuni despre viitor și nu de victime și loseri, plângăcioși tot timpul pe viața lor, negativiști și fără viziuni, niște derbedei și manglitori care-ți stau la dreapta și stânga ta.

Cine te crezi?Vrei să ne păcălești că ești altcineva, decât ai fost până acum?Nu vezi cât de penibil arăți și ai ajuns?

Tot timpul te-ai lăudat că ți se “cuvine”, ne-ai mințit că tu “meriți”, când de fapt trebuia să ne spui despre “Pot”și cât Pot.

Din păcate vedem un tip mediocru, un ipochimen plin de avataruri, inerțial, care excelează în mediocritate, iar noi nu merităm să ne pierdem și timpul și în final și viața care trece cu acest individ și toate aceste experimente ale sale și a personajelor din jurul său.

Incantațiile spuse la gura șemineului, “Cerurile și Pământurile”, să ne ajute, se pare că nu au dat roade, ci te-au coborât din al șaptelea Cer în care erai plecat cu “Bila”, pe “pământurile” care ți-au cam fugit de sub picioare.
De fapt Mirciulică, adevărul este că ai vrut să te reinventezi, ai dorit și “Tu” să ajungi aproape de Soare, dar ca și Icar ai înțeles acest mesaj dur: ai Grijă ce-ți dorești și rămâi realist!

So what, dacă nu ai intrat în Parlament? Realitatea sunt cei 700 de votanți pe care de fapt îi ai (3 consilieri); vezi ce bun este UDMR-ul?

Realitatea, stimabililor, este că eram huedinenii voștri dragi, concetățeni iubiți și brusc am devenit din nou pulime, țărănoi, bube în fundul tău primăresc, și suntem îndemnați de eminențele cenușii din casa ta să ne părăsim țara, casele, orașul, și viața!

Când o să înțelegi că nimic nu începe și se termină cu tine,că povestea nu era despre tine, că de fapt tu nu meritai și nu meriți nimic, și fără Tămășel, Edveșel, vesela Mary și toată zootehnia de care nu te poți dezbăra, nu ești nimic, în afară de un grăjdar. So what?

Dar să cunoști Adevărul, să vezi Adevărul, dar să crezi în continuare Minciuna, este cu adevărat tragic și rămâi în continuare Pilat.

Omule, adevărul te eliberează, te rog recunoaște-l și vei avea de partea ta și ca parteneri tot Orașul, dezbară-te de lichelele și manglitorii pe care i-ai păstrat în funcții, neînvățând nimic după locale. Reinventează-te, Șefule, și o să ne ai parteneri!

Nu fii trist, “honey”, eșecul nu reprezintă decât o șansă de a continua programul electoral local, cu sănătatea promisă, cu programele de învățământ lăudate, cu firmele out-brexit, parcuri industriale, piscine etc.
Experiența tip “Icar” o să te facă să fii Om de acțiune, o să-ți iei Seva din această cădere și sper să nu rămâi marcat cu o “ambiție eșuată” și plin de frica eșecului.

Eșecul, de fapt te aduce la viață și mai aproape de Soare, reacția la eșec te va defini ca Om și în final vei înțelege importanța eșecului și rolul lui.

Sunt convins că vei deveni mai înțelept, vei abandona proiectele care te-au bântuit de-a lungul carierei, tip: “să fie pace în lume” sau “stoparea încălzirii globale”, de altfel foarte “trandy”, axându-te pe dezvoltarea personală.

Tu fiind un fin cunoscător al Talmudului, o să-ți spun că D-zeu îi iubește pe cei cu “mânecile suflecate”, deci go to work and do properly!” scrie interactiv și interesant, Demea, pe contul personal de FB.

 3,203 vizualizări

1 thought on “Sabin Demea, de la gura șemineului, candidatului „Mirciulică”: Tu nu meritai și nu meriți nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *