Peste 2.400 de petarde, obiecte pirotehnice interzise, confiscate de polițiștii din Tileag

articol publicat în decembrie 15, 2020

Luni, 14 decembrie a.c., la ora 22.30, pe drumul județean 108I, în localitatea bihoreană Poșoloaca, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism.

În urma controlului efectuat, polițiștii din Tileagd au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, 2.400 de petarde, ambalate în 40 de pachete a câte 60 de bucăți fiecare, obiecte pirotehnice din categoria P1, interzise atât la deținere, uz, cât și la comercializare și alte 12 obiecte pirotehnice din categoria F2 (anexăm foto).

Materialele pirotehnice au fost confiscate în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive.

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!

Poliţiștii bihoreni vă reamintesc că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Cetăţenii sunt atenţionaţi că poliţiştii bihoreni vor acţiona pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale.

 1,807 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *