Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

SURSE: USR PLUS solicită PNL, la nivel județean, susținere pentru viceprimarul Bradului

Agitate sunt apele politice la Brad după alegerile parlamentare. Așa cum Apuseni Info preconiza încă din luna noiembrie, înțelegerea celor două partide tradiționale pentru postul de viceprimar al Bradului a eșuat, liderii județeni ai USR Plus susținându-l total pe Raul Matei.

Pe de altă parte, PNL Hunedoara se află într-un plin proces de reconstrucție prin intrarea în parlament a Vetuței Stănescu și a lui Vasile Potecă.

Fostul prefect cunoaște foarte bine realitățile partidului din nordul județului, cine provine din fostul PDL și cine din fostul PNL și va dori să consolideze zona, având ambiția ca în 2024 să câștige mai multe voturi pentru bătălia la Consiliul Județean Hunedoare, în Țara Zarandului. Și asta, Potecă știe că o poate face doar cu unele schimbări în PNL Brad, organizație îmbătrânită în înfrângeri politice în ultimii ani.

De asemenea, nici primarul din Crișcior nu va sta departe de procesul de modernizare a partidului din județ, chiar și după dușul rece de la parlamentare: „Liderii liberali hunedoreni știu foarte bine că în absența unui leadership nou și opozant lui Cazacu în Brad, în 2024 Raul Matei va culege voturile opoziției și va trece PNL pe locul al treilea în Consiliul Local, poate pe locul al patrulea dacă Dorin Sorin David își va găsi un partid mai serios decât PER 2%” a precizat un lider liberal la nivel județean pentru Apuseni Info.

Aceeași sursă precizează că de la nivel de județ, conducerea PNL nu vede cu ochi buni o poziție de viceprimar la Brad, ba mai mult decât atât este nevoită să facă concesii proaspeților aliați de la guvernare: „La Brad este nevoie de un proiect nou, creativ și sperăm ca Stănescu, Potecă și Furdui, oameni cu viziune politică și administrativă, să găsească un tânăr inteligent și harnic dispus să se bată cu PSD-ul. Mai mult, nu excludem discuții despre o posibilă susține a candidatului USR Plus la poziția de viceprimar al Bradului. Lideri ai USR Plus Hunedoara, recent, pe diferite canale de comunicare informale, au solicitat să fie susținuți la Brad așa cum s-a convenit și la locale. Sunt aliații noștri și trebuie să ajungem și la nivel județean la o bună colaborare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian