USR PLUS Brad: Nu vom fi de acord cu tăierea a 1680 de mc din pădurea proprietate publică a municipiului Brad

articol publicat în decembrie 21, 2020

Consilierii alianței USR PLUS din Brad au prezentat deschis cum vor vota mâine la proiectele de pe ordinea de zi și au explicat și de ce.

„Mâine va fi ședința ordinară a Consiliului Local Brad. Sunt 33 de proiecte pe ordinea de zi supuse dezbaterii. Consilierii USR au parcurs documentele din spatele acestor proiecte. Cu unele suntem de acord, cu altele nu, pentru o altă parte a lor vom cere lămuriri suplimentare și vom întreba de ce nu și există și altă soluție decât cea agreată de inițiator” au anunțat oficialii USR PLUS Brad.

Explicațiile voturilor celor de la USR PLUS:

  1. Nu vom fi de acord cu tăierea a 1680 de mc din pădurea proprietate publică a municipiului Brad. Vom fi de acord doar cu exploatarea a 153 mc proveniți din rărituri. Contextul economic nu este favorabil acum. Beneficiem deja de o măsură de silvomediu ( finanțare europeană) care ne permite să susținem din bani publici cheltuielile generate cu întreținerea, paza pădurii. Ar fi momentul să ne oprim din tăiat și să plantăm cât mai mult. Nu ne vom da votul pentru tăierea pădurilor !
  2. Nu vom fi de acord cu atribuirea directă către o anume societate, solicitată de domnul primar pentru serviciul de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în municipiul Brad. Vom propune procedura de licitație deschisă, în acest fel vom garanta dreptul de a participa la această oportunitate a câtor mai multor societăți cu profil specific.
  3. Nu vom fi de acord cu procedura de atribuire directă pentru serviciul de întreținere a iluminatului public în municipiul Brad. Ca la punctul precedent, ne dorim șanse egale pentru toți agenții economici care au ca profil acest domeniu de activitate.
  4. Vom cere lămuriri suplimentare pentru aprobarea documentației tehnico-economice și a devizului general pentru aprobarea obiectivului de investiții „Sistem de monitorizare video a traficului rutier și siguranța cetățeanului”. Noi înțelegem că investiția e din bugetul propriu, de ce nu din surse externe?
  5. La proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale vom propune o diminuarea cu 50% timp de 6 luni a producătorilor locali care au închiriat mesele în Piața Agroalimentară, precum și a agenților economici care au închiriat spațiile de vis-a-vis de piața agroalimentară.
  6. Vom cere lămuriri suplimentare legat de proiectul de hotărâre ce urmează a fi finanțat prin Compania Națională de Investiții ( dacă va fi ) privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a devizului general pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare DN74, strada Moților, Goșa, Țărătel, municipiul Brad, județul Hunedoara”. De ce pe drumul DN 74 Brad- Crișcior nu este prevăzută și o pistă de biciclete ? S-a luat în considerare? Nu este posibilă proiectarea având în vedere condițiile din teren, legislația ?
  7. Iar la punctul 31 înscris pe ordinea de zi privind alegerea viceprimarului, noi îl vom propune pe Matei Raul Florin. Nu vom face nicio înțelegere de susținere a candidatului PSD. Dacă opoziția nu va agrea propunerea noastră, avem încredere că nici nu va vota propunerea PSD și suntem convinși că nici nu există vreo înțelegere subterană cu PSD pentru susținerea vreunui candidat al opoziției.

 1,617 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *