Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) 23 de percheziții au fost făcute luni în Câmpeni pentru tăieri ilegale de arbori din fondul forestier național

articol publicat în decembrie 21, 2020

Poliţişti din Alba efectuează luni dimineaţă, 21 decembrie, un număr de 23 percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier naţional, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoţire false. Prejudiciu a fost estimat la peste 48.000 de lei.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional.

Pentru a da o aparență de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.

Prejudiciul a fost estimat la 48.000 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din I.P.J. Alba participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, precum și comisari ai Gărzii Forestiere Cluj.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

1 thought on “(VIDEO) 23 de percheziții au fost făcute luni în Câmpeni pentru tăieri ilegale de arbori din fondul forestier național

  1. Dorel V tira spune:

    Ne aruncați cu tarita in ochi timp de treizeci de ani n-ați făcut pergheziti dacă faceți bine și vă urcați pe vl .Bistrii pina la km 20 in Steaua vf muntisorului cei care ați cunoscut locurile înainte o să aveți o mare surpriza deoarece se vede Clujul pădurile au fost tăiate ras pe vremea cînd garda forestiera și IPJ Alba nu aveau aceste indatoriri cred fiindcă toți aveau orbul găini unde ati fost atia ani acum vati trezit bravo ați trebui puși la plantat sa vă revină vederea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *