Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Zlatna va intra în reabilitare și modernizare, cu fonduri europene REGIO

articol publicat în decembrie 22, 2020

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Zlatna va intra în reabilitare și modernizare, cu fonduri europene REGIO.

„O veste bună în pragul Sărbătorilor de Crăciun ajunge la Zlatna: Școala Gimnazială ”Avram Iancu” va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene #REGIO, derulate la nivel regional de ADR Centru. Cererea de finanțare cu titlul ”Reabilitare și modernizare Școală Gimnazială Avram Iancu, oraș Zlatna” a fost contractată azi, iar despre obiectivele acestui proiect și despre viitoarele investiții din zona montană au discutat la sediul ADR Centru, domnii Simion Crețu, Silviu Ponoran și Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Acesta este cel de-al treilea proiect contractat pentru dezvoltarea acestui oraș din județul Alba în cadrul Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020 și, în scurt timp, ar putea fi contractată și cererea de finanțare pentru ”Îmbunătățirea calității vieții în oraș”, în valoare de peste 3,5 milioane euro.

Astfel, orașul Zlatna ar putea beneficia de proiecte de investiții a căror valoare totală va depăși 7,5 milioane euro. Pentru reabilitarea școlii se vor folosi aproape 2,5 milioane euro, în timp ce deja sunt în diferite stadii de execuție proiectele de modernizare a Spitalului din oraș și de transformare a clădirii fostei Primării în centru social, a căror valoare totală depășește 1,5 milioane euro.

Temele referitoare la dezvoltarea învățământului și la stabilizarea forței de muncă din localitățile moților, precum și pregătirea de noi proiecte pentru dezvoltarea zonei Munților Apuseni au constituit puncte importante de pe agenda întâlnirii de lucru a domnilor Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba, Simion Crețu, Director general ADR Centru și Silviu Ponoran, Primarul orașului Zlatna” au anunțat cei de la ADR Centru – Romania.

 444 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *