Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

USR Plus Brad: USL trăiește și la Brad

articol publicat în decembrie 22, 2020

Alegerea viceprimarului din Brad în persoana lui Florin Oprișa, consilier liberal, în condițiile în care PSD nici măcar nu a propus un candidat propriu, Vasile Podaru neparticipând la ședință, a tulburat apele la nivel local dar și județean între USR Plus și PNL.

USR Plus Brad a emis în această seară un comunicat de presă unde prezintă punctul de vedere asupra celor întâmplate astăzi la ședința de Consiliu Local Brad: „Vechile obiceiuri mor greu, spune o vorbă din bătrâni. Este valabilă și în politică, acolo unde iluzia destrămării intereselor unor oameni și partide, la nivel local, este călcată în picioare de realitatea de zi cu zi. La Brad, în județul Hunedoara, în urma alegerilor locale, Partidul Social Democrat și-a pierdut majoritatea în Consiliul Local. Cel puțin la nivel statistic.

După 27 septembrie, configurația CL este: 8 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, 3 consilieri USR și 3 consilieri PER. Dacă ne-am amăgi cu matematica, am spus că Opoziția este majoritară. Scepticismul a luat însă repede locul confortului matematic. Relațiile vechi dintre primar și consilierii PNL, care nu au contestat niciodată vreun proiect de Hotarâre de Consiliu Local inițiat de primarul PSD și nici nu au propus vreun proiect care să îmbunătățească viața brădenilor, s-a materializat repede după alegeri.

Primul episod: alegerea comisiilor de specialitate. Voturile secrete au dezvăluit adevărul așteptat de multă lume, dar șocant pentru cei care luau de bune afirmațiile lui Ludovic Orban, care excludea orice fel de colaborare cu PSD. Din cele 5 comisii de specialitate, 3 au președinți PSD, iar două au președinți PNL. Sunt destule voci care spun că șefii organizațiilor locale ale celor două partide au stabilit votul anterior ședinței.

Episodul al doilea: ședința din 22 decembrie – proiectul de taxe și impozite. Amendamentul consilierilor USR de reducere pentru 6 luni a taxelor de chirie pentru cei care vând în Piața Agroalimentară și cel de eliminare pe aceeași perioadă a impozitului celor ce au afaceri HORECA, s-au lovit de votul negativ al consilierilor PNL. Practic, o măsură de dreapta, sprijinirea unor întreprinzători locali, a fost călcată în picioare de cel mai important partid de dreapta din România.

Episodul al treilea: ședința din 22 decembrie – alegerea viceprimarului. Ca și în alte localități, alegerea viceprimarului s-a făcut după alegerile parlamentare și după coagularea unei majorități PNL-USRPLUS-UDMR. Inițial, se prefigurau 3 variante: un candidat PSD, unul PNL și altul USR. Toată lumea din Brad, cunoscând relațiile dintre PSD și PNL, paria pe candidatul “galbenilor”, susținut de “rivalii” din PSD. La ședința programată la 31 de ani de la Revoluția din 1989, s-au anunțat însă doar doi candidați: Florin Oprișa (PNL) și Raul Florin Matei (USR). Atunci a fost clar că Oprișa, liderul organizației PNL Brad, va beneficia de voturile consilierilor PSD. Așa a și fost, el devenit viceprimar cu 10 voturi (7 PSD + 3 PNL, un consilier PSD fiind absent), Raul Matei fiind votat de cei 6 consilieri USR și PER.

Astfel, invocând dezvoltarea orașului (culmea, fără niciun proiect depus în ultimii 15 ani de PNL), “galbenii” au primit postul de viceprimar, un post călduț, recompensat cu 7.000 de lei, iar primarul va sta liniștit 4 ani de zile, fără să-i pună cineva întrebări. În aceste condiții, orice proiect pe care-l vor depune consilierii USR pare sortit eșecului sub votul strivitor al Uniunii Social-Liberale Brad”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *