(VIDEO) Dorin Sorin David către Dănuț Adam, despre Florin Cazacu: Opriți-l cu miștocăreala!

articol publicat în decembrie 22, 2020

Scandal în Consiliul Local Brad în urmă cu o oră, după o remarcă a primarului Florin Cazacu privind „magazinele de aragaze” din Brad (n.r. probabil cu o referire la afacerea lui Raul Matei).

Referitor la referatul de aprobare cu privire la stabilirea nivelurilor unor taxe și impozite locale în anul fiscal 2021, cu privire la stabilirea cuantumului și stabilirea cotelor impozitelor, consilierul USR Plus, Raul Matei a propus în numele grupului două amendamente: „Eu aș aduce acestui proiect două amendamente: 1. Aș propune taxă zero de ocupare a domeniului public pentru terase și restaurante în perioada ianuarie – iunie 2021. În acest sens este creat un precedent de către Consiliul General al Municipiului București, care a aprobat luni un proiect de hotărâre care scutește acești comercianții din industria HoReCa serios afectați de epidemie și consider la rândul nostru că este important având în vedere că au fost mult timp închiși, este important să venim să susținem și noi micile afaceri ale întreprinzătorilor locali. Aici intră terasele, restaurantele și unitățile de administrație publică, cu comercializare cu sau fără de băuturi alcoolice, produse de panificație și patiserie.

Asta e este un amendament, deci taxă zero de ocupare a domeniului public pentru terase și restaurante în perioada ianuarie – iunie 2021.

Și al doilea amendament, consilierii USR propun, tot în aceeași perioadă, ianuarie – iunie 2021, diminuarea cu 50% a taxei de ocupare a meselor din interiorul halei agroalimentare pentru producătorii locali și comercianții locali care desfășoară activitatea acolo, precum și reducerea cu 50% a chiriei comercianților din clădirea din afara halei agroalimentareși-a explicat Matei amendamentele.

Imediat a urmat un schimb de replici între Florin Cazacu și Raul Matei în care a intervenit și Dorin Sorin David

Florin Cazacu: Ați făcut impactul bugetar?

Raul Matei: O să faceți dumnavoastră prin aparatul de specialitate

Florin Cazacu: Impactul bugetar care generează o activitate diminuată a întregii hale. Vreau să știți că, eu credeam că am terminat campania electorală, văd că dumneavoastră continuați

Raul Matei: Nu, este o măsură chiar bine venită care vine în sprijin.

Florin Cazacu: Pe ce vă bazați în această măsură?

Raul Matei: Pe date certe

Florin Cazacu: Nu, pe ce, concret?

Raul Matei: Domnule primar, Haideți să o luăm altfel,

Florin Cazacu: Nu, nu fac dialog cu dumneavoastră

Raul Matei: Statutul de consilier local….

Florin Cazacu: De ce la jumătate?

Raul Matei: Este propunerea noastră, dacă dumneavoastă aveți altă propunere.

Raul Matei: Domnule primar haideți să purtăm un dialog civilizat, în calitate de consilier local, am dreptul de a propune amendamente. Aceasta este părerea noastră, puteți să fiți de acord sau nu cu ea dar nu puteți să-mi îngrădiți dreptul de a forma un amendament. Mulțumesc! Simplu, majoritatea va vota

Florin Cazacu: Taxele la terase și restaurante. Da, este o măsură foarte bine venită.

Aici neînțelegibil, Cazacu face o remarcă legată de „magazinele de aragaze”

Dorin Sorin David: Domnu primar, iar începeți cu miștocăreala asta! Vinde aragaze, vinde mici, dumneavoastră știți altceva să ziceți ? Opriți-l cu miștocăreala!

Dănuț Adam, președinte de ședință: Domnu` consilier, eu conduc ședința, nu erați în subiect!

Dorin Sorin David: Păi nu era domnul primar în subiect cu aragazele. Atâta știți aragaze mici, aragaze, mici, aragaze mici, mai lasă-le măi omule că tâmpești.

 6,895 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *