Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Încă o reținere în Câmpeni, în dosarul de tăiere fără drept de arbori

articol publicat în decembrie 23, 2020

Poliţiştii din Alba continuă cercetările în cazul dosarului de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Încă o persoană a fost reţinută şi urmează să fie prezentată în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale. Poliţiştii au mai confiscat cantitatea de 25 de metri cubi de cherestea şi 26 de metri cubi de lemn rotund.

La data de 22 decembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, 48 de ani, care este bănuit de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale din judeţul Alba, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori din fondul forestier naţional. Materialul lemnos ar fi fort transportat de cele mai multe ori fără documente de provenienţă sau cu documente întocmite în fals.

În cursul zilei de ieri, ca urmare a activităţii de inventariere a materialului lemnos, poliţiştii au indisponibilizat cantitatea de 25 de metri cubi de cherestea şi 26 de metri cubi de lemn rotund.

Întrucât la unele dintre locaţiile percheziţionate au fost identificate cantităţi însemnate de material lemnos inventarierea acestora este în curs de desfăşurare.

În cursul zilei de azi, 23 decembrie, reţinutul va fi prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *