Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Compania Trafigura din Singapore, singura interesată de concentratul produs de Cupru Min Abrud în 2021

Ca în fiecare an, compania minieră Cupru Min Abrud caută un cumpărător pentru concentratul de cupru pe care îl va produce în anul 2021.

Până la termenul din 17 decembrie 2020 a fost depusă o singură ofertă, din partea companiei Trafigura din Singapore, care a participat la licitaţie. Compania și-a încercat norocul şi în alţi ani, fără însă a obţine contractul.

Surse neoficiale susţin că valoarea ofertei este mai mică decât cea din 2020, când contractul a fost câștigat de compania Ronefer SRL Voluntari. Comisia de licitaţie a solicitat companiei Trafigura din Singapore să îşi îmbunătăţească oferta, ultimul cuvânt asupra contractului urmând să îl aibă consiliul de administraţie al societăţii.

Cupru Min va vinde în 2021 cantitatea de 43.500 tone de concentart de cupru. Anul trecut, o tonă de concentrat a fost vândută cu preţul de 1.253,89 dolari, iar contractul a avut o valoare de peste 55 de milioane de dolari.

Cupru Min SA Abrud este o companie aflată în subordinea Ministerului Economiei, având 550 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

1 thought on “Compania Trafigura din Singapore, singura interesată de concentratul produs de Cupru Min Abrud în 2021

  1. Dacă ar fi un interes național ar trebui găsită o modalitate de a fi procesat aici sa vindem produs finit nu materie primă ,ei da unde e viziunea factorilor decizionali???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian