Scandalul de la școala HCC a ajuns la Inspectorat: Florin Cazacu solicită explicații într-o scrisoare deschisă!

articol publicat în ianuarie 11, 2021

Scandalul generat de numirea noului director de la Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” Brad a ajuns și pe masa Inspectoratului Școlar Județean, după ce primarul Bradului, Florin Cazacu, a solicitat explicații într-o scrisoare deschisă.

„În calitate de primar al municipiului Brad, vă adresez prezenta scrisoare deschisă cu privire la modul numire prin detașare a doamnei Ana-Maria MATEI în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan” Brad.

Având în vedere reacțiile de nemulțumire ale mai multor părinți, profesori și cetățeni ai municipiului Brad, adresate în spațiul public cu privire la acest aspect , prin intermediul rețelelor de socializare, a presei scrise și a televiziunilor, vă transmit solicitarea de a verifica respectarea de către comisia de selecție a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a procedurii operaționale privind organizarea și desfășurarea selecției pentru ocuparea funcției de director, rămase vacante, ca urmare a încetării contractelor de management educațional după concursul din 2016.

  1. Conform punctului III din procedură – Condiții de ocupare – se menționează că pot candida persoanele care îndeplinesc CUMULATIV condițiile enumerate. Doamna Ana-Maria Matei nu îndeplinește condiția de la lit.b, nefiind membru al corpului național de experți în management educațional, fapt care poate fi verificat pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, la linkul:
    http://cneme.edu.ro/raport_om.php?jud=HUNEDOARA .
  2. Comisia de selecție a evaluat totuși dosarul doamnei Matei și i-a acordat detașarea în interesul învățământului, pe funcția de director la Școala Gimnazială “Horea, Cloșca și Crișan” Brad, în anul școlar 2020-2021 sau până la organizarea concursului, fapt dovedit prin rezultatele afișate pe forumul ISJ Hunedoara, doamna Matei Ana-Maria având codul de înregistrare HD_141. Conform punctului IV din procedură, au fost analizate CV-ul și scrisoarea de intenție pentru care a existat o grilă de evaluare, conform Anexei 2. Din analiza acestora a rezultat un punctaj care nu a fost afișat.
  3. De asemenea, tot la puncul IV din procedură se precizează că este declarat admis la selecție candidatul promovat care a obținut cel mai mare punctaj total. Prin faptul că nici punctajul doamnei Matei și nici cel al contracandidaților nu a fost afișat, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara nu a dovedit faptul că punctajul total al candidatei Ana-Maria Matei este cel mai mare.
  4. Doamna Ana-Maria Matei este membru USR, candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Brad din partea USR și totodată soția consilierului local USR, Raul-Florin Matei, lucru care a generat reacții negative ale opiniei publice cu privire la suspiciunea unei numiri pe criterii politice a doamnei Matei în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan” Brad. Având în vedere cele expuse mai sus, vă rog să procedați la verificarea de îndată a respectării procedurii operaționale de selecție menționate mai sus și să luați măsurile corecte ce se impun pentru situația semnalată” a scris Florin Cazacu în scrisoarea deschisă.

 2,895 vizualizări

1 thought on “Scandalul de la școala HCC a ajuns la Inspectorat: Florin Cazacu solicită explicații într-o scrisoare deschisă!

  1. Dacă tot te pricepi așa bine la explicații ,poate ne explici cum ți ai vândut “ortacii” pe vremea când erai la sindicat ,ar fi și o ușurare sufleteasca poate și pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *