Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(INTERVIU) Florin Oprișa: Văd o relație echilibrată între mine și Florin Cazacu în interesul brădenilor

articol publicat în noiembrie 7, 2021

Apuseni Info l-a intervievat pe recentul viceprimar al municipiului Brad, Florin Oprișa, în legătură cu planurile sale din noua demnitate publică, despre relația cu primarul Florin Cazacu dar și despre relația tensionată PNL Brad – USR Plus Brad.

Apuseni Info: De curând ați fost ales de către consilierii locali din Brad viceprimar al municipiului Brad, o demnitate obținută cu greu după mulți ani de către un liberal. Cum comentați recentul eveniment?

Florin Oprișa: Votul cetățenilor din Brad demonstrează că noi, cei din Partidul Național Liberal, suntem pe drumul cel bun și că încet, încet reușim să le câștigăm încrederea. Este un vot care ne onorează iar, în plan personal, funcția de viceprimar, mă responsabilizează. Vreau să mai spun că în spatele acestei reușite, a stat o muncă a unei echipe și bineînțeles, dorința brădenilor de a da un suflu nou administrației locale.

Apuseni Info: Care sunt planurile/proiectele dumneavoastră din postura de viceprimar al Bradului?

Florin Oprișa: Sunt multe lucruri de făcut, iar principalul proiect este să finalizăm alimentarea cu gaz a municipiului Brad. Cred că acest proiect este prioritatea zero. Apoi, sunt proiecte de infrastructură, de modernizare a unităților de învățământ, unitățile sanitare, relocarea centralei termice de la Gura Barza la Brad pe care sper să le implementăm cu ajutorul fondurilor europene și guvernamentale.

Apuseni Info: Cum veți gestiona relația politică și administrativă cu primarul orașului, dl. Florin Cazacu?

Florin Oprișa: Eu sunt o persoană echilibrată, prin urmare mă aștept ca relația administrativă dintre mine și primarul Florin Cazacu să fie la fel. Cred că cel mai important lucru este să avem un țel comun: acela de a dezvolta municipiul Brad. Dacă pornim de la acest deziderat cei care vor avea de câștigat vor fi cetățenii. Și până la urmă, ăsta este rostul nostru: de a construi în interesul brădenilor.

Apuseni Info: Nu vă este teamă că datorită acestei alianțe PSD – PNL „USL Brad” veți pierde încrederea unor brădeni care v-au acordat votul în 27 septembrie? De ce nu ați preferat un parteneriat cu USR Plus la nivel local, așa cum aveți la nivel guvernamental?

Florin Oprișa: Cred că aici avem puncte de vedere diferite. Eu cred că cetățenii votează cu credința că lucrurile vor merge mai bine și nu având în minte calcule politice. Brădenii au votat oameni și nu partide. Alianțele politice se fac și se desfac, rezultatul guvernării locale este cel care contează.

În ceea ce privește colegii de la USR PLUS, așa cum v-am spus, eu sunt un om echilibrat și nu sunt adeptul unei politici conflictuale. Cred, fără să vreau să supăr pe nimeni, că cei din USR PLUS trebuie să se maturizeze din punct de vedere politic. Eu prefer o politică constructivă, bazată pe proiecte și efecte pozitive asupra vieții oamenilor. Așa văd eu politica. Și asta îmi doresc să fac din această postură de viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *