Deputatul Beniamin Todosiu: Cupru Min Abrud trebuie să fie o prioritate strategică pentru Ministerul Economiei

articol publicat în ianuarie 28, 2021

Deputatul USR Plus, Beniamin Todosiu a precizat astăzi că Compania Cupru Min Abrud trebuie să fie o prioritate strategică pentru Ministerul Economiei și trebuie să devină un exemplu privind modul în care mineritul poate fi continuat sustenabil în Munții Apuseni.

„Compania Cupru Min Abrud trebuie să fie o prioritate strategică pentru Ministerul Economiei și trebuie să devină un exemplu privind modul în care mineritul poate fi continuat sustenabil în Munții Apuseni.

În calitate de membru al Comisiei de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților, am fost în vizită, săptămâna trecută, la Cupru Min Abrud pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă, dar și planurile de dezvoltare. Compania are aproximativ 600 de angajați, fiind cel mai mare angajator din zonă, dar și ultima societate minieră rentabilă din Alba. Importanța Cupru Min este cu atât mai mare și datorită impactului economic pe care îl are pentru zonă, astfel încât, îmi propun să urmăresc cu atenție evoluția acestei companii.

În perioada următoare voi avea o discuție despre Cupru Min Abrud și cu ministrul Economiei, Claudiu Nasui, în care voi prezenta importanța deosebită a acestei companii pentru economia județului Alba, dar și pentru România, solicitând evaluarea serioasă a managementului, a Consiliului de Administrație și stabilirea unor indicatori stricți de performanță. De asemenea, angajările de personal trebuie să se facă pe criterii profesionale corecte și transparente.

Nu în ultimul rând, Cupru Min Abrud trebuie să aibă o strategie de dezvoltare și un management performant, care să asigure continuarea activității de minerit și în următorii 40 – 50 de ani, cu respectarea legislației și a normelor de mediu” a scris deputatul USR Plus de Alba pe o rețea de socializare.

 1,701 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *