Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un bărbat din Aușeu este cercetat pentru trafic de persoane și trafic de minori: DIICOT Oradea a dispus reținerea lui!

articol publicat în februarie 2, 2021

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori, în modalitatea exploatării sexuale și prin cerșetorie. O persoană a fost reținută. 

La data de 1 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au pus în executare două mandate de aducere emise de către procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea pe numele a doi bărbați, de 25 și 30 de ani, din Aușeu, județul Bihor, respectiv din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, bănuiți de trafic de persoane și trafic de minori, în modalitatea exploatării sexuale și prin cerșetorie.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2020, prin amenințare și violență, cei doi ar fi recrutat, adăpostit și transportat trei persoane, toate din județul Bihor și le-ar fi obligat la practicarea cerșetoriei și a prostituției.

Cei doi sunt bănuiți că, ar fi transportat și plasat victimele în proximitatea unor lăcașuri de cult din județele Bihor și Cluj, în principal în zilele de duminică și le-ar fi obligat să apeleze la mila publicului.

Una dintre victime ar fi fost obligată la practicarea prostituției.

În urma punerii în executare a mandatelor de aducere a celor doi și, după audierea acestora de către procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de bărbatul de 25 de ani, iar, față de cel de 30 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *