Centru de zi pentru vârstnici, cantină socială și îngrijire la domiciliu din Abrud va fi modernizat!

articol publicat în februarie 4, 2021

Primăria Abrud a lansat marți, 2 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unei clădiri existente prin înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârtsnice și centru de preparare și distribuire a hranei pentru persoane cu risc de sărăcie.

Valoarea totală estimată a modernizării este de 3.160.921,51 de lei, fără TVA. 

Din descrierea achiziției publice „centru de zi va avea ca misiune asigurarea protecției sociale constând în acțiuni de informare civică și juridică, activități de grup/socializare în vederea prevenirii și combaterii marginalizării sociale, activități de petrecere a timpului, tratamenente medicale de recuperare (fizioterapie, kinetoterapie, masaj)”.

Proiectul se adresează în principal persoanelor vârstnice din orașul Abrud și localitățiilor aparținătoare, respectiv Abrud-Sat, Gura Cornei și Soharu. Beneficiarii direcți sunt persoanele vârstnice de peste 65 de ani din Abrud și localitățiile menționate, respectiv un număr de 718 persoane dar și persoanelor de 65 de ani și peste din localitățiile vecine, cum ar fi:

  • comuna Roșia Montană cu 411 persoane de 65 ani și peste,
  • comuna Bucium cu 387 persoane de 65 ani și peste,
  • comuna Ciuruleasa cu 244 persoane de 65 de ani și peste,
  • comuna Sohodol cu 381 persoane de 65 de ani și peste.

 5,051 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *