ISU Alba: Pompierii din Câmpeni au primit o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure cu o capacitate de a transporta 3.000 litri apă

articol publicat în februarie 4, 2021

ISU Alba a anunțat astăzi că pompierii din Câmpeni au primit o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure o capacitate de a transporta 3.000 litri apă.

„Începând de astăzi o autospecială de stingere a incendiilor de pădure va acționa la Stația de pompieri Cîmpeni. În zona aceasta utilitatea autospeciale este evidentă, dat fiind specificul geografic al zonei și a faptului ca este important ca forțele de intervenție să ajungă în fazele incipiente ale incendiilor.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autopompa dispune de tracțiune integrală (4×4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Prin proiectul european VIZIUNE 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență beneficiază de finanțarea a 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure 3.000 litri. Proiectul „VIZIUNE 2020” este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care 682 de milioane de euro din bani europeni sunt alocați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Dotarea cu tehnică și aparatură de ultimă generație le va permite autorităților române să ia parte la misiuni terestre, maritime și aeriene și va preîntâmpina pierderea de vieți omenești prin reducerea timpului de răspuns al autorităților” au anunțat cei de la ISU Alba.

 5,070 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *