Cristian Dan Pasca: Educația este în siguranță în Câmpeni

articol publicat în februarie 8, 2021

Primarul din Câmpeni a declarat în această după-amiază, în urma deschiderii unităților de învățământ de astăzi din Câmpeni, că educația este în siguranță în capitala Țării Moților.

„Educație în siguranță! Școlile din orașul Câmpeni și-au redeschis astăzi porțile.Unitățile de învățământ funcționează în scenariul verde. Conform Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr.3235/93 privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1 la 1000 de locuitori, cum este și cazul orașului Câmpeni.

Scenariul verde presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

Siguranța copiilor noștri este importantă pentru mine. Din acest motiv am fost astăzi, 8 februarie 2021, în vizită la școli pentru a vedea dacă există stocuri suficiente de măști de protecție, materiale de curățenie, igienă și dezinfecție pentru copii și personalul didactic, dacă distanțarea fizică între elevi în sălile de clasă este respectată, dacă s-au stabilit și marcat corespunzător circuitele funcționale, dacă spațiile de recreere sunt organizate așa cum trebuie, și celelalte reguli și măsuri impuse pentru protecția copiilor noștri au fost puse în practică.

Am constat că directorii unităților de învățământ au înțeles măsurile impuse în această perioadă de pandemie și s-au conformat.

Le-am spus directorilor și vreau să vă transmit și dumneavoastră – părinților că veți avea tot sprijinul meu și al administrației publice locale pentru ca școala să se poată desfășura ,,față în față”, dascăl-elev și pentru ca personalul didactic, auxiliar și copiii să fie în siguranță”

 753 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *