Ilie Bolojan a prezentat cele trei variante ale centurii Beiuș: Bolojan preferă varianta 3, cu parc industrial inclus!

articol publicat în februarie 8, 2021

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat luni, 8 februarie, cele trei trasee aflate în analiză pentru centura Beiuș.

Varianta 1 este cea mai lungă și a fost prima dată propusă în anul 2010. Varianta ocolește atât municipiul Beiuș, cât și orașul Ștei, și localitățile dintre cele două orașe, cu ieșire în DN 76 dincolo de Lunca, în direcția Deva. Are o lungime de 27,3 de kilometri și a fost promisă în ultimii ani de mai toți liderii politici din Bihor. Valoarea estimată a acestei variante este de peste 150 de milioane de euro.

Varianta 2, cea mai îndepărtată de Beiuș, are o lungime de 6,8 kilometri și o valoare estimată de 32,7 milioane de euro.

Varianta 3 are 6,5 kilometri și o valoare estimată de 32,5 milioane de euro, însă este nevoie ca Ministerul Apărării să cedeze o bucată din unitatea militară din Beiuș. Tot pe acea bucată de teren a armatei ar urma să fie realizat un parc industrial de măcar 5 hectare!

„Aceste variante vor rămâne în analiză două săptămâni, urmând ca după această perioadă să derulăm procedurile de analize multicriteriale în așa fel încât să obținem avizul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, vom emite hotărâri de Consiliu Județean și Municipal Beiuș privitoare la varianta pe care cele două unități administrativ-teritoriale o vor susține, în așa fel încât din luna martie să putem să ne apucăm efectiv de realizarea documentațiilor tehnice pentru realizarea variantei finale a Centurii Beiuș”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Ilie Bolojan ar opta pentru varianta 3 care ar include și un parc industrial: „Varianta 3 folosește accesului spre zona General Mociulschi. În spatele unității militare, unde nu există construcții sau infrastructură militară s-ar putea amenaja un parc industrial al municipiului Beiuș, deservit de această centură, pentru a da mai multe oportunități oamenilor din zonă.

 12,107 vizualizări

1 thought on “Ilie Bolojan a prezentat cele trei variante ale centurii Beiuș: Bolojan preferă varianta 3, cu parc industrial inclus!

  1. Varianta 2 este cu adevărat varianta ce asigură strategic dezvoltarea pe orizontală a municipiului, nu exclude alegerea unei zone așa zis industrială, căci ceea ce se dorește nu respectă normele europene de urbanism, fiind în imediata vecinătate a zonei de locuințe și nici nu se poate compara cu alte parcuri industriale gen JUCU sau BORȘ. Stabilitate și din punct de vedere al infrastructurii în execuție – geologic, cât și hidro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *