Vine gerul! Aer polar în Munții Apuseni de joi încolo: Temperaturi negative și ziua, chiar și de -10 grade!

articol publicat în februarie 8, 2021

Meteorologul Alina Șerban a anunțat astăzi în cadrul unei emisiuni la la Digi24, că vremea se va răci brusc, iar ninsorile sunt așteptate în toată țara, de joi încolo.

„Joi, joi noapte vremea se va răci semnificativ. O masă de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice. Din vreme deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni. Mai mult decât atât, și vântul se va intensifica la final de săptămână, va avea intensificări în aproape toate regiunile, iar la munte, mai ales pe creste, va sufla tare, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare vineri dimineață.

Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în aproape toate regiunile. Nu doar nopțile vor fi geroase, ci și ziua, cu temperaturi negative în aproape toată țara, ce vor caracteriza pragul gerului, temperaturi de -10 grade și pe parcursul zilei, nu doar noaptea” a conchis meteorologul ANM.

 2,034 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *