O brădeancă i-a trimis o scrisoare deschisă primarului din Brad: Solicită și o audiență pe mâine

articol publicat în februarie 9, 2021

Prin intermediul unei scrisori deschise adresate primarului Florin Cazacu o brădeancă îi solicită primarului din Brad o audiență cu mai mulți brădeni în speța drumurilor neasfaltate din oraș, miercuri, 10 februarie, ora 11, la sediul primăriei Brad.

„Punctele pe care dorim să le discutăm și asupra cărora vă invit să reflectați cu seriozitate și responsabilitate, împreună cu colaboratorii Dvs.:

1) Starea drumurilor din Municipiul Brad și împrejurimi.
Aceste drumuri cer REPARAȚII CAPITALE, care implică ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE.

Nu vom mai accepta cîrpeli ca și pînă acum, cum ați avut tupeul să propuneți din nou în comunicatul de presă de duminică seara. Soluția expusă este provizorie, reparațiile propuse rezistă cel mult un an-doi, iar fondurile locale nu pot acoperi reparațiile capitale ale drumurilor Bradului. Pe scurt, o aberație.

Vă solicităm:

 • o propunere de soluție durabilă, implicînd atragerea de fonduri europene.
 • vrem ca această propunere să fie creionată pîna la întîlnirea noastră de miercuri. Ne-ați declarat că aveți specialiști în primărie capabili să o facă.
 • vrem o dată a începerii lucrărilor și ordinea lor, în funcție de capacități si priorități pe care ni le veți supune spre discuție.

2) Multi oameni s-au plîns de lipsa apei potabile. Ar fi momentul să discutăm și acest subiect. Cu aceleași detalii ca și în cazul drumurilor.
Pentru a vă facilita sarcina de înregistrare a plîngerilor, îi rog pe toți participanții la întîlnire să pregăteasca în scris o solicitare, incluzînd

 • nume, prenume
 • CNP
 • adresă
 • solicitarea către Primărie (repararea drumului cutare)
 • semnatură

In acest fel, veți putea răspunde fiecărei solicitări în parte, în intervalul legal de 30 de zile.

Vă asigurăm că vom respecta condițiile impuse de pandemie. Orice comportament necivilizat, de o parte sau de cealaltă, este intolerabil. Am solicitat prezența presei și vă cer, din motive de securitate și de transparență, ca întîlnirea noastră să fie filmată” scrie brădeanca.

 13,214 vizualizări

2 thoughts on “O brădeancă i-a trimis o scrisoare deschisă primarului din Brad: Solicită și o audiență pe mâine

 1. Sunt curios cum va fi primită și mai ales cum va fi rezolvată această solicitare, mai mult decât îndreptățită ! Se pare că deși suntem în 2021, acest gen de primari nu au înțeles încă că ei sunt aleși de locuitorii unei urbe și sunt la dispoziția lor, a celor care i-au ales, să le îndeplinească cel puțin cele mai elementare condiții de trai zilnic. Nu trebuie neapărat să cunoști personal un primar pentru a te convinge de activitatea acestuia, cu atât mai mult cu cât ea se întinde pe parcursul mai multor mandate consecutive. Un primar adevărat, trebuie să știe și să înțeleagă că nu există “nu se poate”, ci doar “nu vreau” ! Iar dacă nu înțelege asta, e timpul să cedeze locul, altcuiva, mai capabil.

 2. La audiență, răspunsul primarului, la oricare cerere, a fost ,,Aveţi dreptate. Am să fac”.
  Fără calendar precis. Dar toate, absolut toate, din bugetul local – apă, canalizare, iluminat, drumuri. TOATE.
  Nici Inchiziţia nu ar fi scos mai mult de la el. Poate doar vreunul de la aceeaşi şcoală de politruci ca şi el.

  In 30 de zile aşteptăm ŕăspuns la petiţie. După care… tot nu ne lăsăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *