Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru Munții Apuseni, de ger, vânt puternic, ninsori și polei!

articol publicat în februarie 10, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de ger, vânt puternic, ninsori viscolite și polei – interval de valabilitate, 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00.

  • Fenomene vizate: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Munții Apuseni, Banat, Crișana, Maramureș și apoi în toată țara. De asemenea, se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Notă: vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

 558 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *