Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Polițiștii au descoperit cine a închiriat cabana din Austria, teleportată în Gilău: Cel puțin 29 persoane au fost păcălite!

articol publicat în februarie 10, 2021

Polițiștii clujeni cercetează cazul inedit al închirierii unei cabane din Austria în Gilău, mai multe persoane achitând avansuri pentru închirierea unor cabane de Revelion, fără a beneficia vreodată de serviciile plătite.

„În cursul lunii decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale au demarat din oficiu ample activităţi investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsuri privind identitatea şi uz de fals. În fapt, cu ajutorul unor anunţuri online, bănuiţii induceau în eroare persoanele prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale ţării (comuna Gilău, judeţul Cluj, comuna Horea, judeţul Alba, comuna Părăieni, judeţul Hunedoara, comuna Breaza, judeţul Prahova) solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate”, anunţă IPJ Cluj.

Din informaţiile rezultate până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei.

Pentru documentarea întregii activiăţi infracţionale, cercetările au fost extinse,  fiind puse în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară în mai multe localităţi din ţară, respectiv în municipiul Bucureşti, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind ridicate bunuri susceptibile de a face obiectul activităţii infracţionale.

Trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor au fost reţinute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv.

Au fost identificate 29 de persoane vătămate, însă până în prezent nu a fost stabilit cu exactivitate numărul acestora.

În decembrie 2020, Știri de Cluj a scris despre o cabană închiriată la Gilau, prin intermediul internetului, care de fapt de găsea în Austria. Acestei țepe i-au căzut victime o serie de persoane, care au plătit avansul pentru a închiria cabana care nu exista la Gilău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *