Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Se încearcă ascunderea urmelor depozitării neconforme a deșeurilor din Mesteacăn și de pe malul Crișului Alb?

articol publicat în februarie 11, 2021

Consilierul local Raul Matei s-a mișcat repede în această seară și a reușit să filmeze câteva cadre importante într-o situație care mâine la prima oră ar trebuie să fie o prioritate pentru bugetarii cu salarii babane din Garda de Mediu Comisariatul Județean Hunedoara și Agenția de Protecție a Mediului Hunedoara.

Vă reamintim, în această după-amiază, în urma primei dezvăluiri a dlui. Matei, Apuseni Info v-a informat cu privire la această speță.

„Deoarece am fost anunțat să mă deplasez de urgență la fața locului fiindcă se încearcă ascunderea urmelor depozitării neconforme a deșeurilor rezultate din demolarea magazinului Lidl Brad, am constatat următoarele:

 • La fața locului acționau un încărcător și o autobasculantă care încărcau bucățile mari de beton depozitate pe un teren cu vegetație și care urmau să fie transportate într-o locație necunoscută.
 • Mare parte dintre deșeurile transportate în zona Mesteacăn peste Criș, în dreapta și în stânga după pod, au fost acoperite de balast. Urmele încă se văd.

Ca rezultat vizibil și imediat e supraînălțarea drumului agricol și îngreunarea sau chiar blocarea accesului riveranilor pe terenurile proprii.
Ca rezultat mai puțin vizibil e lipsa informațiilor asupra impactului de mediu. Nu mai vorbim de impactul vizual.

Ca semne de întrebare ce vor fi adresate în mod oficial ar fi următoarele puncte:

 1. Ce a prevăzut autorizația de demolare legat de materialele rezultate?
 2. Felul lor, sortarea, cantitățile estimate, locația de depozitare, neutralizarea lor.
 3. Impactul acestor deșeuri rezultate asupra mediului în cazul depozitării lor directe pe pământ sau în apropierea unor cursuri de apă.
 4. Având în vedere că aceste materiale rezultate au fost transportate și depozitate atât pe teren proprietate privată, cât și pe domeniul public sau privat al municipiului Brad cine este operatorul și dacă autoritățile locale cunosc acest fapt ?
 5. Având în vedere că aceste materiale au fost împrăștiate pe drumul agricol, nivelate și astupate cu balast există o autorizație de intervenție asupra drumului?
 6. Dacă da, să se aducă la cunoștința publică a autorizațiilor, ce materiale s-au folosit, cantitățile și costul total al lucrării de intervenție/modernizare suportat de municipalitate ( C+M ) ?

Nu în ultimul rând dorim să îi asigurăm pe toți cetățenii brădeni că vom răspunde întotdeauna afirmativ doleanțelor lor, indiferent de implicațiile în plan personal ale noastre ca aleși locali” a anunțat Raul Matei, liderul USR Plus din Brad.

2 thoughts on “(VIDEO) Se încearcă ascunderea urmelor depozitării neconforme a deșeurilor din Mesteacăn și de pe malul Crișului Alb?

 1. Ioana Bena spune:

  Pun pariu ca primarul Florin Cazacu nu stie nimic despre asta.
  Desi El stie tot, ,,fiecare centimetru”, cum ne-a afirmat ieri la audienta.
  Poate nu se astepta sa reactioneze oamenii atit de repede?
  Zic si eu, in trecere.

 2. Ioana Bena spune:

  Pun pariu ca primarul Cazacu nu stia nimic despre asta.
  Desi El stie tot, ,,fiecare centimetru”, cum a afirmat ieri la audienta.
  Poate ca doar nu se astepta ca oamenii sa se miste atit de repede.
  Si poate ca se mai schimba vremurile pe mosie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *