Deputatul Radu Tuhuț: Mă voi opune tuturor proiectelor de lege care prevăd scăderi de venituri

articol publicat în februarie 14, 2021

Președintele PSD Alba și deputatul Radu Tuhuț a anunțat de curând că se va opune tuturor proiectelor de lege care prevăd scăderi de venituri, dar și acelora care vizează încetarea creșterilor viitoare prevăzute în legislație.

„Alocațiile trebuiau dublate încă de anul trecut, așa cum a dispus majoritatea PSD în Parlament, însă Guvernul PNL a emis o OUG pentru a proroga termenul, promițând majorarea eșalonată a alocațiilor, astfel încât cuantumul acestora să se dubleze doar în iulie 2022. PNL și USR-PLUS vor să renunțe, acum, și la aceste creșteri treptate, însă PSD se opune categoric!

La ședința Camerei Deputaților de la mijlocul acestei săptămâni am respins, alături de colegii mei din Partidul Social Democrat, proiectul de lege pentru modificarea alin. (3) şi (4) ale art. 1 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Am votat împotrivă modificării celor două alineate care prevăd creșteri succesive, iar astfel alocațiile de stat trebuie să se majoreze, în continuare, cu 20 de puncte procentuale, aplicate sumei rezultate din diferența dintre cuantumul alocației prevăzute de lege în prezent (300 sau 600 de lei, după caz) și cuantumul prevăzut în prima parte a anului 2020 (156 sau 311 lei, după caz). Concret, este vorba de creșteri ale majorității alocațiilor cu câte 28,8 lei (pentru majoritatea copiilor), respectiv cu 57,8 lei (pentru cei cu nevoi mai mari) de două ori pe an, până în 2022.

Să nu uităm că alocațiile ar fi trebuit dublate în 2020, însă nu beneficiază decât de creșteri procentuale, și vor ajunge doar în 2022 la cuantumul prevăzut de lege în 2020 (300 sau 600 de lei, după caz).

Acestea nu sunt creșteri îndestulătoare, conforme cu nevoile părinților, într-o perioadă în care costurile privind educația copiilor sunt din ce în ce mai mari, însă sunt beneficii adoptate și trebuie acordate!” a anunțat fostul primar din Ciuruleasa.

 1,770 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *