Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Se încălzește vremea în Țara Moților, zona Abrud, Câmpeni, Baia de Arieș și Zlatna: De la -1 la 11 grade!

În această săptămâna, în Țara Moților, zona Abrud, Câmpeni, Baia de Arieș, Zlatna, temperaturile vor alterna de la ger și zile cu maxime negative la episoade de încălzire care vor duce maximele și la 10 – 11 grade.

Vorbim în primul rând de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor în Munții Apuseni și în Transilvania în general, chiar dacă astăzi sunt posibile precipitații (ninsori), însă cantități slabe, care doar prin zonele montane se pot apropia de un 3 – 5 l/mp, în special la peste 1.500 altitudine

Începând de marți, 16 februarie, temperaturile nu vor mai coborî sub 0 grade în timpul zilei, iar șansele de precipitații sunt mici.

Marți noapte spre miercuri va fi o noapte foarte rece, cu minime care vor coborî, în Munții Apuseni, spre valori de –7 grade și în zonele înalte vor coborî spre –12, –14 grade, miercuri fiind posibile precipitații mai ales odată cu a doua parte a zilei.

Joi avem parte de o ameliorare din punct de vedere al temperaturilor minime, care doar prin zonele montane mai coboară spre –5, –7 grade, în timp ce în bună parte din Țara Moților se vor opri la –1, –3 grade.

În weekend, treptat temperaturile vor crește exponențial, foarte probabil ca precipitațiile să lipsească din peisajul meteo. Vremea se va încălzi în weekend și în Apuseni temperatura va putea ajunge la 11 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian