Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Zece noi localități clujene vor avea rețele publice de apă! Din Apuseni, comunele Gilău și Căpușu Mare

articol publicat în februarie 16, 2021

Marți, 16 februarie 2021, a fost semnat contractul ce prevede „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în comunele Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare”.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E o veste bună pe care o dăm locuitorilor din 10 sate clujene, legată de faptul că în curând vor avea apă potabilă de cea mai bună calitate. La fel de îmbucurător e și faptul că pentru a realiza acest lucru vom folosi cca. 34,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile”.

Lucrările de execuție vor debuta în perioada imediat următoare și se vor derula pe parcursul a maxim 18 luni. Acestea vizează extinderea rețelei în nu mai puțin de 10 localități: Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.

Vor fi amenajate, astfel, noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de circa 38 de km. De asemenea, vor fi reabilitate vechi aducțiuni, respectiv rețele de distribuție a apei, în lungime de 31,3 km. Totodată, vor fi reabilitate și două stații de pompare ape uzate din localitatea Gilău.

Investiția de 34.493.386 de lei fără TVA este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

3 thoughts on “Zece noi localități clujene vor avea rețele publice de apă! Din Apuseni, comunele Gilău și Căpușu Mare

  1. Da in zona Babutiu cind ajunge apa? Ni se promite de n ani!
    Probabil cita vreme e Tise nu avem apa.

  2. Vrem si in satul Nadasu apa, nu avem nici apa potabila in satul nostru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *