Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Adrian Madar şi Felix Cozma (PSD Bihor) au criticat variantele lui Ilie Bolojan de centuri la Aleşd şi Beiuş

articol publicat în februarie 17, 2021

Subiectul centurii Beiuş a fost abordat luni, într-o conferință de presă a PSD Bihor, prin purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Adrian Madar și consilierul județean Felix Cozma.

Reacția PSD Bihor a urmat ca urmare a unei recente conferinţe de presă a preşedintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, care a lansat în dezbatere publică cele trei proiecte pentru centura ocolitoare a Beiuşului.

„Noi, grupul de consilieri judeţeni ai PSD, împreună cu consilierii locali din Beiuş şi ai altor comune învecinate, considerăm că varianta potrivită pentru construcţia centurii ocolitoare a întregii Depresiuni a Beiuşului este varianta 1, adică varianta mai lungă, de 27 de kilometri, care ar presupune o degrevare a circulaţiei, dar şi o dezvoltare mai accentuată a întregii zone. Ar scurta şi timpul de deplasare de la Oradea către Deva. Şi nu cred că un impediment doar de ordin financiar, aşa cum a fost menţionat de domnul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, trebuie să stea în faţa realizării acestui proiect” a declarat Felix Cozma.

Adrian Madar a criticat varianta deja adoptată de Consiliul Județean Bihor pentru realizarea centurii Aleşd, prezentând un istoric al demersurilor din 2009 şi până acum ale CNAIR pentru realizarea acesteia.

Purătorul de cuvânt al PSD Bihor a concluzionat franc: „Varianta Aleşd nu întruneşte aderenţa locuitorilor, nu-i ajută pe cei care fac tranzitul prin Aleşd, pentru că drumul va fi cu restricţie de 50 km/oră, şi nu ajută la dezvoltarea oraşului (…) eu nu văd niciun argument pentru această variantă”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *