Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

NICIUN leu pentru „drumurile moților” DN75 și DN74 în proiectul de buget de stat propus de Guvernul Cîțu, la transporturi!

Guvernul Florin Cîțu a anunţat marţi că proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile Permanente au stabilit marți și calendarul bugetului.

Din nefericire, „drumurile moților” DN 75 și DN 74, destul de cariate de altfel, NU APAR în propunerea de buget la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin urmare nefiind repartizată nicio sumă pentru lucrări de modernizare și reabilitare.

Se pare că și în acest an promisiunile politicienilor nu-și găsesc acoperire, drumurile moților și în general infrastructura din Munții Apusenii fiind abandonată total.

DN 75 este un drum național din România, care leagă Turda de Câmpeni și mai departe de Ștei, traversâns practic din est în vest Munții Apuseni, Țara Moților. Începe din DN1 la Turda, urcă pe valea Arieșului și traversează Munții Bihorului prin pasul Vârtop (1.160 m). Se termină în DN76 la Lunca, DN76 stabilind legătura cu orașul Ștei, aflat în apropiere.

DN 74 este un drum național din România care traversează Munții Apuseni și care leagă orașul Brad din județul Hunedoara de orașele Abrud, Zlatna și Alba Iulia din județul Alba.

5 thoughts on “NICIUN leu pentru „drumurile moților” DN75 și DN74 în proiectul de buget de stat propus de Guvernul Cîțu, la transporturi!

 1. Aștept cu nerăbdare să văd ce scuze mai au acum politicienii ce reprezinta zona in parlament e un drum al rușinii.
  Vorba cântecului Moților
  Nici nu știți cât pot să
  Îndure și pun mâna pe secure.

  1. Bine ca vin atunci cind cer votul nostru , atunci ar trebui alungati , nu avem un reprezentant al motilor , care sa ne ceara drepturille , oare noi nu platim taxe in aceasta tara , nu suntem cetateni acestei tari ? Ne-au abandonat , ar trebui sa se ridice AVRAM IANCU din mormint .

  2. Foarte bine spus …mai ales partea cu securea … Cred ca aici in Apuseni au alte interese .. Nu TURISMUL SI BUNASTAREA LOCUITORILOR ACESTUI TINUT ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian