ZERO LEI alocați infrastructurii din Brad și Țării Zarandului în 2021! Ce solicită opoziția, Guvernului Cîțu?

articol publicat în februarie 24, 2021

Guvernul Florin Cîțu a anunţat marţi că proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile Permanente au stabilit marți și calendarul bugetului.

Din nefericire, Guvernul Cîțu, prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii „a alocat” ZERO LEI în proiectul de buget din 2021 pentru proiectele de infrastructură din Brad și Țării Zarandului!

Având în vedere această subfinanțare, deputatul Natalia Intotero a atacat dur guvernul și a făcut mai multe solicitări de suplimentare de fonduri, prin amendamente la proiectul de buget din 2021, proiecte care vin în sprijinul comunităților din zona Brad și Țara Zarandului.

„Pentru a corecta derapajele celor de la guvernare, alături de colegii mei social-democrați din județul Hunedoara, am pregătit 62 de amendamente pentru Bugetul de Stat. Am încercat să acoperim nevoile reale ale cetățenilor, colaborând în acest sens cu primăriile din județ. Drumuri locale și județene, rețele de canalizare și construcția spitalelor sunt câteva dintre categoriile pentru care am solicitat suplimentarea finanțării” a comentat subfinanțarea deputatul de Brad, Natalia Intotero.

Amendamentele depuse de Natalia Intotero – zona Bradului

Lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 24 km din DN 74: mun. Brad – limita județului Alba

Suplimentarea în valoare de 20.000 mii lei este propusă pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 24 km din DN 74: mun. Brad – limita județului Alba.

Această porțiune de drum este de mare importanță pentru mobilitatea cetățenilor cu domiciliul în zonă. Totodată, investiția poate avea un impact pozitiv asupra investițiilor turistice din zonă.

Sursă de finanțare: Redistribuire din bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Finalizarea Barajului Mihăileni

Construcția Barajului Mihăileni, o amenajare hidroenergetică de pe valea Crișului Alb, este în derulare de peste trei decenii. Construcţia barajului de la Mihăileni a început în anii ´80, iar stadiul proiectului a ajuns la peste 95 la sută, însă pentru continuarea investiţiei sunt necesare fonduri importante de la statul român.

Odată finalizat, peste 30.000 de locuitori vor fi apăraţi de riscul inundaţiilor. Mai exact, este vorba despre locuitorii municipiului Brad, precum şi de obiectivele socioeconomice din zonă care, în acest moment, sunt expuse riscului de inundaţii. Având în vedere frecvenţa ridicată a fenomenelor hidrometeorologice din aceste zone, prin construcţia acestui baraj, anual, ar putea fi evitate pagube potenţiale de natură socio-economică în valoare medie de peste 700 mii de euro. De aceea, reducerea riscului de inundaţii pentru judeţul Hunedoara va atrage noi investitori în zonă. Aceasta înseamnă apariţia unor noi locuri de muncă, dar şi noi oportunităţi pentru dezvoltarea unor proiecte de antreprenoriat.

Suma necesară pentru finalizarea lucărilor, respectiv asigurarea siguranței cetățenilor din zonă, este 60.085 mii lei.

Sursă de finanțare: Anexa nr. 3 / 65 / 01 – Bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale.

Construcția unui nou corp la Spitalul din Brad

Spitalul Municipal din Brad are 100 de paturi, funcționează într-o clădire veche de 80 de ani, iar în 2012 fusese pus pe lista de închidere. Are 250 de angajați, între care 150 medici și asistente.

Având în vedere că spitalul deservește o zonă extinsă (Țara Zarandului aprox. 60.000 locuitori), suma de 90.000 mii lei este propusă pentru construcția unui nou corp al spitalului, cu 4 niveluri. Această investiție ar asigura un act medical mai calitativ, contribuind la sănătatea cetățenilor cu domiciliul în zonă.

Sursă de finanțare: Anexa nr. 3 / 65 / 01 – Bugetul Ministerului Finanțelor Acțiuni Generale

Întreținere și asfaltare a unui segment de 9 km din DN 76, situat pe raza UAT Brad

Suplimentarea în valoare de 19.000 mii lei este propusă pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 9 km din DN 76, situat pe raza UAT Brad, jud. Hunedoara.

Această investiție este imperios necesară, întrucât drumul dispune de numeroase porțiuni hazardate, care reprezintă un pericol atât pentru participanții la trafic, cât și pentru pietoni. Riscul este și mai ridicat din cauza faptului că drumul trece prin interiorul municipiului.

Sursă de finanțare: Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

Întreținere și asfaltare a unui segment de 18,1 km din DJ 741: comuna Crișcior – sat Curechiu (comuna Bucureșci)

Suplimentarea în valoare de 8.297 mii lei este propusă pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 18,1 km din DJ 741: comuna Crișcior – sat Curechiu (comuna Bucureșci) – comuna Balșa.

Această porțiune de drum este de mare importanță pentru mobilitatea cetățenilor cu domiciliu în localitățile menționate și adiacente, întrucât face legătura cu orașul Geoagiu, un important pol turistic și economic în
zonă.

CONTEXT: Județul Hunedoara este UAT-ul județean cu cea mai mare rețea de drumuri județene din România (1309, 036 km). Însă, în proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2021, este al treilea județ în ierarhia finanțărilor.
Pentru a-și atinge potențialul economic și turistic, județul are nevoie de o rețea de drumuri modernă, obiectiv imposibil de atins fără o finanțare corespunzătoare pentru infrastructură.

Sursă de finanțare: Anexa nr. 3 / 65 / 01 – Bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale

Întreținere și asfaltare a unui segment de 6,8 km din DJ 707: comuna Vața de Jos – sat Căzănești (comuna Vața de Jos) – limita cu jud. Arad

Suplimentarea în valoare de 4.600 mii lei este propusă pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 6,8 km din DJ 707: comuna Vața de Jos – sat Căzănești (comuna Vața de Jos) – limita cu jud. Arad.

DJ 707 este cunoscut sub denumirea „drumul regelui”, fiind de importanță strategică pentru dezvoltarea economică și turistică în partea de nord a județului Hunedoara. Face legătura cu județul Arad. Pe termen mediu și lung, această suplimentare bugetară poate atrage 8 investiții consistente.

CONTEXT: Județul Hunedoara este UAT-ul județean cu cea mai mare rețea de drumuri județene din România (1309, 036 km). Însă, în proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2021, este al treilea județ în ierarhia finanțărilor. Pentru a-și atinge potențialul economic și turistic, județul are nevoie de o rețea de drumuri modernă, obiectiv imposibil de atins fără o finanțare corespunzătoare pentru infrastructură.

Sursă de finanțare: Anexa nr. 3 / 65 / 01 – Bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale

Întreținere și asfaltare a unui segment de 23,55 km din DJ 742B: comuna Blăjeni – sat Criș (comuna Blăjeni)

Suplimentarea în valoare de 12.500 mii lei este propusă pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltare a unui segment de 23,55 km din DJ 742B: comuna Blăjeni – sat Criș (comuna Blăjeni)

Această porțiune de drum este de mare importanță pentru mobilitatea cetățenilor cu domiciliul în zonă

CONTEXT: Județul Hunedoara este UAT-ul județean cu cea mai mare rețea de drumuri județene din România (1309, 036 km). Însă, în proiectul. Bugetului de Stat pentru anul 2021, este al treilea județ în ierarhia finanțărilor. Pentru a-și atinge potențialul economic și turistic, județul are nevoie de o rețea de drumuri modernă, obiectiv imposibil de atins fără o finanțare corespunzătoare pentru infrastructură.

Sursă de finanțare: Anexa nr. 3 / 65 / 01 – Bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale.

 3,840 vizualizări

1 thought on “ZERO LEI alocați infrastructurii din Brad și Țării Zarandului în 2021! Ce solicită opoziția, Guvernului Cîțu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *