Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Gheorghe Iancu, primarul din Căpușu Mare implicat într-un BRACONAJ? Poziția poliției: „Se efectuează cercetări”

articol publicat în februarie 27, 2021

Conform publicației ZIARUL CLUJEAN „primarul Gheorghe Iancu și un alt bărbat, Toderaș Iancu, au fost depistați de o patrulă a secției 8 Poliție Rurală Huedin, vineri seara, după lăsarea întunericului, pe fondul cinegetic 47 Gilău, în zona localității Dângău Mare”.

De asemenea, cei de la ZIARUL CLUJEAN, mai precizează „că în momentul în care polițiștii i-au descoperit pe cei doi, în autovehicul a fost găsită o armă de vânătoare, încărcată, pregătită pentru vânat. Arma, potrivit documentelor, aparține edilului”.

POZIȚIA OFICIALĂ A INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ

„La data de 26 februarie, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se deplasa pe DJ 108K, între localitățile Căpușu-Mare și Agarbiciu, împreună cu un bărbat de 43 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul ca pe bancheta din spate se afla o cutie în interiorul căreia a fost identificată o armă, având magazia de muniție montată pe aceasta. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj.

În urma verificărilor efectuate de aceștia, s-a stabilit faptul că cei doi au fost depistați pe fondul cinegetic, având asupra lor o armă de vânătoare și o autorizație individuală de vânătoare, necompletată cu privire la ieșirea în teren și fără a fi însoțiți de paznicul de vânătoare.

Totodată, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 52 de ani este posesor legal de arme letale cu destinația vânătoare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, bunurile identificate asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *