Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria Câmpani, către locuitori: Arderea miriștilor este strict interzisă fără acceptul autorității de mediu și fără informarea ISU

articol publicat în martie 15, 2021

Agenția de Protecția Mediului, prin intermediul primăriei Câmpani, a informat recent proprietarii de terenuri că incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării terenurilor este interzisă.

„Arderea miriștilor este strict interzisă dacă nu se impune ca măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea unor boli sau dăunători specifici.

Miriștile, stuful și stufărișul sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității de mediu și fără informarea prealabilă al Inspectoratului Județean pentru situații de urgență (ISU).

În cazul nerespectării prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată a deșeurilor și alte materiale combustibile fără obținerea acceptul instituțiile autorizate fii sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți cetățenii pe petarde terenuri sunt pasibil de sancțiuni contravenționale” au anunțat oficialii primăriei Câmpani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *