Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: Tinerii scoliti ai USR PLUS sunt altceva de ce i-a consacrat mitologia urbana

articol publicat în septembrie 25, 2021

Cea mai la moda legenda urbana a momentului e ca niste tineri scoliti la universitati de elita pe afara, ajunsi apoi performeri pe bani foarte buni prin multinationale, au hotarat sa se intoarca din pur patriotism acasa si sa puna umarul la edificarea unei noi Romanii, eliberata de corupti si incompetenti, progresista, integrata si, bineinteles, prospera, cu laptele si mierea curgand valuri, valuri.

Ca in orice legenda, un dram de adevar exista -niste tineri cu studii pe afara s-au intors in tara si au constituit un partid -USR PLUS.

Aici adevarul se cam opreste si incepe fabulatia.

Cum putem defini ca patrioti un grup politic caruia ii pute urat tot ce tine de insasi ideea de natiune, ei declarandu-se cu subiect si predicat in favoarea globalizarii galopante si accentuate, peste orice concept care ar putea ingloba romanii si Romania? Cum poate fi definit un grup politic profund secularist si dispretuitor al oricarei traditii, pentru care panaceul universal al vindecarii sociale e tranta cu biserica si ideea de religie? Cum pot fi patrioti unii, care se declara de acord cu distorsionarea ideii de familie, care relativizeaza ideea de proprietate privata, care arunca la gunoi cu libertatile individuale pentru orice pretext? Cum pot fi patrioti niste indivizi care denatureaza normalitatea si sunt pregatiti sa inoculeze semintele unor ideologii demente in programele educatiei nationale? Cum pot fi patrioti niste politicieni care aplauda preluarea cu japca a resurselor si principalelor mijloace de productie si financiare ale tarii de catre grupuri de interese economice straine de Romania si de interesele ei? Cum pot fi patrioti unii care sustin integrari pe baza de foarte repede in structuri indoielnice, utopice chiar, cu evidente scopuri imperialiste, in care echitatea si egalitatea intre niste state, pe care oricum le ameninta zilnic cu proorocia disparitiei si neantului, este doar gaunosenie si vorba in vant?

Nu, USR PLUS, dupa actiune si discurs public, nu e nici pe departe un partid al patriotior, ci un instrument globalizator, adresat inregimentarii politice a unor generatii ce si-au pierdut busola proritatilor si scara valorilor in relativism generalizat.

Clar ca lumina zilei, nefiind patrioti in nici o posibila definire a cuvantului, tinerii scoliti ai USR PLUS sunt altceva de ce i-a consacrat mitologia urbana. Raman doar doua ipoteze: fie nu au facut nici o ceapa degerata si s-au intors acasa cu coada intre picioare, fie cineva i-a convins (le-a ordonat) sa lase lefurile grase din inaltele functii de business si sa se inhame ministri, secretari de stat, parlamentari, etc. pe 3-4000 de euro.

PS: acelasi lucru e valabil si pentru pleiada de ONG-isti scoliti pe afara si intorsi in feluri de asociatii si fundatii, care fac gaura in macaroana modernitatii, incalzesc apa chioara a revolutiilor in mentalitatea post-moderna, mesteca zacusca incluziunii si tolerantei bazata pe lipsa de toleranta, rontaind mereu si mereu la temelia adevaratei patrii, a Romaniei autentice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *