Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Semnează pentru înființarea Tribunalului Animalelor! Stop violenței asupra animalelor!

articol publicat în martie 18, 2021

Semnează pentru înființarea Tribunalului Animalelor! STOP violenței asupra animalelor!

„Către: Guvernul României, Parlamentul României, ANSVSA, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Educatiei Nationale,

Zilnic sunt prezentate în mediul online mii de imagini cu animale supuse unor acte de cruzime pe teritoriul României iar autoritățile române nu fac nimic pentru identificarea autorilor acestor fapte și sancționarea  acestora în baza legislației existente.

Din aceste motive cerem Guvernului și Parlamentului României, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului de Justitie și Ministerului Afacerilor Interne să ia măsuri imediate pentru creșterea gradului de protecție a animalelor în România:

1. Înființarea de urgența a Tribunalului Animalelor si specializarea judecatorilor vis a vis de legislatia referitoare la drepturile  animalelor. Aici vor fi judecate spetele ce tin de cruzimi fata de animale dar si spete ce tin de respectarea masurilor de prevenire si combatere a epidemiilor grave tip pesta porcina. Tot aici se vor judeca si cazurile de braconaj sau cazurile de distrugere a habitatelor naturale ale animalelor prin defrisari ilegale sau poluari ale mediului cu toxine.

2. Înființarea, dotarea și conferirea de autoritate Poliției animalelor ca o structură a Ministerului Afacerilor Interne care să poată interveni în cazurile de abuz față de animale.

3. Creșterea pedepselor pentru abandonul animalelor și prevenirea acestuia printr-un program național de înregistrare și microcipare (așa cum prevede OUG 155/2001).

4.Reglementarea comerțului cu animale de companie în sensul de licențiere a crescătorilor și de controlare a intermediarilor.

 5. Transformarea adăposturilor de stat în centre de adopție. Garantarea accesului în adăposturi a medicilor care doresc să ofere voluntar asistență medicală.

  6. Controlarea firmelor care au servicii tip hingheri și a adăposturilor acestora. Instituirea obligativității de supraveghere video a acestor adăposturi, cu acces liber online.

 7. Subvenționarea cu până la 100% a sterilizărilor de câini și pisici de către autoritățile administrației publice locale, respectarea prevederilor legale care stipulează obligativitatea sterilizării câinilor cu sau fără stăpân pentru care nu există certificat de origine și aplicarea amenzilor în situațiile în care legea 258/2013 nu este respectată.  

8. Promovarea respectului față de animale prin adaugarea notiunilor de protectie a animalelor in  în programa scolara. Incurarajarea adoptiei prin campanii nationale media .

9.Susținerea activităților veterinare sociale prin alocarea de la bugetul de stat a unor sume pentru asistență medicală si pentru achiziționarea de ambulanțe veterinare sociale și funcționarea acestora.

10.. Interzicerea completă a comercializarii si a folosirii de materiale pirotehnice de catre persoane private” arată petiția inițiată de Aurelian Stefan/ World Animal Veterinary Emissaries.

Pentru a semna petiția – CLICK AICI!

56 thoughts on “Semnează pentru înființarea Tribunalului Animalelor! Stop violenței asupra animalelor!

 1. cristodorescu gaby spune:

  oamenii care tortureaza animalele nu pot ramane nepedepsiti

 2. Sadicii trebuie pedepsiți. Ce faci unui animal poți face cu ușurință și unui om.Stop violenței.

  1. Caramidaru camelia spune:

   Semnez petiția pentru înființarea poliției animalelor.

 3. Pedeapsa aspra pentru cei ce tortureaza axeste necuvantatoare!

 4. NICHITA MARINA CRISTINA spune:

  SEMNEZ PT. ACESTE SUFLETELE NEVINOVATE

 5. E cazul sa luam atitudine pentru apărarea animalelor

 6. Spinu Daniela Maria spune:

  Pai daca nu avem politia animalelor nu avem tribunalul animalelor ce facem ne luptam cu sabii pusti sau pietre ?Si asa unde e lipsa de bun simt si coruptie nu stiu ce se mai poate face??

 7. Ionescu Catalina spune:

  Semnez pentru pedese drastice pentru cei ce chinuiesc animalele .

 8. da pe linga politie trebuie sa existe si un tribunal cu judecatori specializati pt. animale,, si abuzurile facute de oameni asupra lor………

 9. Semnez petiția pentru înființarea poliției animalelor.

 10. Gabi Simic spune:

  Senmez pentru ca si animalutele au suflte si sant tare chinuite de oameni rai si nu au cum sa se apere singure

 11. Ili Szilagyi spune:

  Semnez pentrudrepturile animalelor de a trăi o viață normală, respect față de ei din partea oamenilor.

 12. Marilena Ene spune:

  Semnează pentru înființarea Tribunalului Animalelor! Stop violenței asupra animalelor!

 13. Ganescu Mihaela spune:

  Copiii trebuie sa fie educati pentru a iubi si pentru a-ngriji animalele.De aici pleaca tot raul din lume.Stop violentei asupra animalelor!Semnez pentru infiintatrea politiei animalelor.

 14. Sadicii trebuie să plătească penal pentru a nu recidiva …

 15. Doina Mihaela spune:

  Nu mai suport in mediul rural cum sunt tratate animalele. Semnez fără să mă mai gândesc.

 16. Animalele au suflet mai bun ca si unii oameni!!!Au dreptul si ele la protectie si libertate.

 17. Sunt absolut de acord pentru infiintarea tribunalului animalelor, ca toti acesti criminali de suflete nevinovate sa fie foarte aspru pedepsiti.

 18. Semnez petiția ! Stop violenței. Nu suport persoanele care se cred superioare și îi tratează pe cei din jur ca pe niște gunoaie. Mai ales animalele sunt tratate foarte urât, persoanele care sunt asemenea celor prezentați mai sus nu merită dragoste,răbdare și nu în ultimul rând persoane dragi sau animale. Și ele au suflet,și ele suferă la fel ca noi. Oare noi am putea să fim tratați în așa fel ?

 19. Manasturean spune:

  Semnez pt ca aceste biete suflete nevinovate și fără apărare sa aibe și ele pe cineva cine sa le apere de criminali

 20. Martina Dragomir spune:

  SEMNEZ!!!! Este dezgustator cum aceasta violenta fara margini se intampla pentru ca nu se iau masuri!!! ” Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii” Si toate animalele in general!!!

 21. Sper sa se termine cu cruzimea fata de animale si sa se respecte legile daca tot se infiinteaza acest tribunal

 22. Rostas Natalia spune:

  oameni care chinue si isi bat joc de animale nevinovate .trebuie pedepsiti rau 🙏faceti ceva .sunt si ei suflete care nu face rau la nimenea din contra un animalut iti demonstreaza iubirea lui fata de om in felul sau🥺🥺🥺❤🙏

 23. Bianca Vartic spune:

  Sunt de acord cu acest tribunal, faptele de cruzime vor trebui pedepsite, indiferent de varsta celui sau celor ce le-au comis.

 24. Peicu Carmen spune:

  Iubesc animalele și este necesar să le apărăm drepturile.

 25. Let Elena spune:

  Semnez pentru înființarea Tribunalului animalelor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *