Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Municipiul Brad ÎNCĂ nu a fost declarat CARANTINAT dar este foarte APROAPE să fie!

Primarul Bradului, Florin Cazacu, a anunțat în această seară că municipiul Brad încă nu a fost declarat CARANTINAT dar este foarte APROAPE să fie.

„Măsurile privind carantinarea zonală se adoptă de către Comitetul Judetean pentru Situații de Urgentă , Directia de Sanatate Publica, Institutul Național de Sanatate Publica, Departamentul pentru Situații de Urgentă și ulterior hotărârea adoptată se publica in Monitorul Oficial al României!

PRIMARIA, nu are competente, conform legii, in ceea ce priveste declararea sau nedeclararea carantinării zonale.
Autoritățile locale sunt obligate sa respecte cu strictețe prevederile legii și deciziilor privind carantinarea locală !

PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ, 21.03.2021, LA BRAD NU ESTE DECLARATĂ CARANTINĂ ZONALĂ !

In cursul zilei de astazi 21 marte, s-a analizat la anumite instituții abilitate , necesitatea adoptării deciziei de carantinare zonală pentru zona Brad și alte zone din județul Hunedoara, dar fără a fi luată decizia finala, care urmează a fi publicată in Monitorul Oficial al României, in vederea aplicării ei imediate.

Informarea publica privind decizia carantinării zonale se va face in momentul declarării, de catre autoritățile competente și se va aplica după publicarea in Monitorul Oficial.

In calitate de primar voi informa comunitatea despre adoptarea și modul de aplicare al acestor masuri, in cel mai scurt timp de la adoptare.

Creșterea incidenței cazurilor de infectare cu COVID 19 este alarmanta și este un factor determinat pentru autoritățile centrale in vederea adoptarii măsurilor de carantinare zonală la Brad și alte zone din județul Hunedoara.

Trebuie respectate toate măsurile dispuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID 19.

Masura carantinării zonale, chiar dacă este o masura restrictiva, are rolul principal de a preveni răspândirea virusului in comunitate și de asigurare a sănătății publice in zona.

Fiecare dintre noi trebuie sa înțelegem situația dificila din zona și trebuie acționat responsabil pentru depășirea situației. Informați-vă din surse oficiale! Sper ca impreuna sa depășim și acest moment dificil pentru comunitatea noastră!” a anunțat Florin Cazacu, primarul din Brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian