Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Din martie, eroii care au luptat în războaiele mondiale sunt cinstiți sub Vlădeasa, în Rogojel, printr-o cruce înălțătoare

articol publicat în martie 22, 2021

La începutul lunii martie a fost finalizată Crucea de sub Vlădeasa, un monument superb în Rogojel, prin care sunt comemorați eroii care au luptat în războaiele mondiale.

„Zi de cinste pentru Parohia Ortodoxa Rogojel, prin finalizarea frumosului monument prin care, după ani și ani cinstim memoria străbunilor noștri ce au pierit pe câmpurile de lupta în cele două războaie mondiale.

Să nu uităm ca datorită jertfei lor suntem astăzi liberi și ne bucurăm de toate frumusețile acestei lumi, de greutățile prin care au trecut în acele vremuri tulburi și câte au îndurat pe fronturile de lupta sau în prizonierat iar cei rămași de dorul lor, iar noi acum avem aproape tot ce ne dorim deși tot timpul suntem neliniștiti, agitați și nemultumiți.

Să mulțumim bunului Dumnezeu că am ajuns și trecut cu bine ziua de azi, Înalt Preasfințitului Andrei pentru prezența în mijlocul nostru, părintelui paroh Mereu Florin pentru strădanie, părintelui protopop și celorlalți preoți prezenți, întregului consiliu parohial, tuturor celor care au contribuit la ridicarea monumentului și celor prezenți astăzi. Sa ajute bunul Dumnezeu comunitatea noastră să mai poată duce la bun sfârșit astfel de proiecte frumoase!” a comentat evenimentul primarul din Săcuieu, Gheorghe Cuc.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre importanța pomenirii și cinstirii eroilor neamului românesc, precum și a tuturor celor adormiți în Domnul.

Pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în parohie, precum și pentru contribuția adusă la edificarea monumentului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul din Rogojel, preotul Florin Mereu, iar primarului comunei Săcuieu, Gheorghe Cuc, i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, alți binefăcători au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire.

„Mulțumesc din suflet Părintelui paroh Mereu Florin pentru inițiativa, Înalt Preasfințitului Andrei pentru prețuire, tuturor credincioșilor parohiei și nu în ultimul rând bunului Dumnezeu pentru faptul că mă ajută să contribui la astfel de fapte bune, mă rog ca El să mă ajute să mai pot face astfel de fapte atât în plan personal cât și profesional. Vrednic este!!!” a comentat ulterior primarul din Săcuieu, primirea distincției onorabile.

sursă video: Trinitas TV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *