Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Damian Dragoș, CEO Terapia: Se incearca acum asasinarea Ivermectinei. Este ieftin si nu are sponsor la fel ca alte 3 antivirale ieftine!

articol publicat în martie 23, 2021

CEO -ul Terapia, Damian Dragoș, a comentat pentru Ziarul Financiar de ce Ivermectina nu este folosită în România, din moment ce mai multe state europene îl folosesc.

„Pentru cei inca interesati de ivermectina, laureat Nobel, stam cam asa:

  • 27 studii anti-Covid, in care au fost inclusi 6612 pacienti, cu rezultate bune;
  • OMS, care monitorizeaza reactiile adverse si decesele cauzate de tratamentele repozitionate anti-Covid, arata ca ivermectina, urmarita inca din 1992, este un medicament sigur;
  • trei tari din UE (Slovacia, Bulgaria si unele spitale din Cehia) si alte 12 de pe planeta, totalizand 1,5 miliarde oameni, au inclus medicamentul in protocolul anti-Covid; Japonia asteapta rezultatele unui studiu randomizat pentru a lua decizia finala:
  • Romania nu e in stare sa ia o decizie, se paseaza verdictul la Organizatia Mondiala a Sanatatii WHO (care are cel mult rol consultativ) si Agentia Europeana a Medicamentului EMA (care nu se ocupa de asa ceva).

De cand a venit vorba de aducerea in Romania a ivermectinei (circa 20 lei/cura) toti comunicatorii-medici-politicieni sau nepoliticieni, cu timp de emisie media practic nelimitat, s-au napustit asupra ei cu salbaticie, ignorand abundenta datelor publicate: au invocat lipsa studiilor clinice, reactiile adverse, uzul exclusiv veterinar, etc. – minciuni greu de inteles, pentru ca cei care le spun cu sange rece au totusi pregatire medicala. Asadar, in cel mai bun caz, nu ar fi trebuit sa piarda o buna ocazie sa taca din gura.

Ca sa inteleaga toata lumea. Pericolul cel mai mare este ca acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-Covid poate intra in uz fara sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate in protocolul terapeutic din Romania. Prin sponsor intelegem o companie sau o institutie care finanteaza un studiu clinic ce urmareste lansarea unui medicament.
Adica cineva care plateste pentru intrarea pe piata.

Nimeni nu a platit pentru utilizarea in Covid a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului si acum, ivermectinei, pentru ca sunt foarte ieftine – dar exista sponsori care platesc din greu pentru alte medicamente, pentru repozitionare anti-Covid. Asadar, necazul este ca sponsorul pierde pacienti pentru studii” a opinat Damian.

Pentru a citi tot articolul, CLICK AICI!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *