Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

25 martie: În Bradul carantinat rata incidenței este de 6,47 la mie, în Bucureștiul NEcarantinat – 6,22 la mie!

Apuseni Info trage al doilea semnal de alarmă către politicienii din Brad, mai ales că astăzi au ședință de Consiliu Local dar și primarului Florin Cazacu: Domnilor, În Bradul carantinat rata incidenței este de 6,47 la mia de locuitori, în Bucureștiul NEcarantinat – 6,22 la mia de locuitori!

Astăzi, 25 martie, municipiul Petroşani înregistrează 249 de cazuri la o populaţie de 40.427 de locuitori (6,16 cazuri la mie), Brad înregistrează 107 cazuri la o populaţie de 15.303 locuitori (6,47 cazuri la mie) şi oraşul Simeria înregistrează 88 cazuri la o populaţie de 13.563 locuitori (6,49 cazuri la mie), conform informaţiilor prezentate în acestă dimineață de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

În București, rata de incidență COVID a ajuns la 6,22 la mie… Atenție, în fapt populația Bucureștiului este mult mai mare decât cea dată la recensământul din 2011 iar în Brad, mult mai mică (să-i calculăm doar pe cei plecați în Occident la muncă!!!!) Totuși, cumva se trezesc din somn politicienii din Brad? Au curaj să aibă o poziție publică, măcar una singură?

Vă reamintim, alaltăieri, primarul LIBERAL din Petroșani, cu o MAJORITATE LIBERALĂ, a dat de pământ cu Prefectul din Hunedoara, cerându-i demisia: Cer public DEMISIA prefectului judeţului Hunedoara şi a directorului DSP Hunedoara! Vă cer public demisia, domnule prefect Călin-Petru Marian şi domnule director al DSP Hunedoara Sebastian Mezei, pentru că aţi discriminat locuitorii municipiului Petroşani, prin deciziile mult mai restrictive pe care le-aţi dispus, în comparaţie cu oraşele carantinate din alte judeţe, dar şi pentru că aţi decis carantinarea municipiului Petroşani la o incidenţă la care niciun alt oraş nu a fost carantinat!

De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte orașe au fost carantinate la o incidență mult mai mare (de exemplu Timișoara – la incidența de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul – la incidența de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidența de peste 9 la mie)?

De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiți? Cum poate învăța să scrie online un elev de clasa I? De ce la Petroșani ați decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deși la Timișoara, de exemplu, la o incidență mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură?”, a scris Tiberiu Iacob Ridzi pe o rețea de socializare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian