Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei: Îl acuz public pe Cazacu Florin de management preferențial și defectuos împotriva brădenilor

articol publicat în martie 26, 2021

Liderul USR Plus, Raul Matei, după ședința locală de ieri și în urma documentației făcute în sala de studiu a Consiliului Local Brad, lansează astăzi un atac dur împotriva primarului Florin Cazacu, acuzându-l „de management preferențial și defectuos împotriva brădenilor”.

„Îl acuz public pe domnul primar, Cazacu Florin, de management preferențial și defectuos împotriva brădenilor de bună credință, plătitori de taxe și impozite.

Ieri a fost ședința ordinară a Consiliului Local Brad, probabil ultima în care consilierii opoziției ( mai puțin PNL ) se mai puteau exprima liber. Motivele probabil le știți deja, modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Local a municipiului Brad în sensul cenzurii depunerii de amendamente verbale, de îngrădire a accesului cetățenilor la ședințele publice ( oare mai sunt publice în aceste condiții?) ale Consiliului Local Brad.

Cum v-am obișnuit de ceva timp, consilierii locali ai USR își făceau poze de la sala de studiu a Consiliului Local cu un anunț scurt: studiem documentele pentru a fi informați, pentru a vă reprezenta corect. Nu o facem pentru lauda proprie, ci ca un model de bune practici, de transparență și de cuantificare a muncii în slujba comunității din partea dvs. Dacă nu studiam documentele cu atenție și nu căutam informații dincolo de ele nu vă puteam prezenta situația următoare. Situație gravă din punctul meu de vedere, situație chiar de natură penală.

Această scriere e una din postura de ales local, este o opinie politică, este exercitarea libertății de opinie în exercitarea mandatului meu pentru soluționarea și gestionarea treburilor publice în interesul colectivității locale. Aceste drepturi ale mele sunt garantate de OUG 57/2019, art. 207, punctul 1 și 2, Protecția aleșilor locali. De ce întăresc asta? Pentru că îmi este urmărită non stop activitatea publică și mai puțin publică, fiindcă mi se ia fiecare frază și mi se analizează pentru a putea fi apoi târât prin instanțele judecătorești sub pretextul unor felurite lezări în drepturi.

De ce spun management defectuos și preferențial? Explic.

Ieri domnul primar a inițiat două proiecte de hotărâre ( am descoperit că nu sunt asumate prin semnătură de el o parte sensibilă a documentelor, probabil de viceprimar ) pentru ștergerea unor debite atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice.

Pentru persoane fizice la propunerea domnului primar și cu sprijinul majorității din Consiliului Local s-au șters datorii în valoare de 36.885,12 lei ( pentru nostalgicii leilor vechi aproape 370 milioane). Persoanelor juridice li s-au șters datorii în valoare de 1.153.105,26 lei, adică peste 11 miliarde lei vechi. Astfel bugetul local a fost văduvit de aproape 12 miliarde lei vechi. Vă las pe dumneavoastră să decideți ce s-ar fi putut face cu banii aceștia pentru comunitatea noastră.

Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au acumulat datorii la bugetul local începând încă din 2005, 2006, 2010… Aceste datorii constau în: impozite auto neplătite, concesiuni neachitate, restanțe la plata chiriei la apartamentele din fondul locativ al municipiului, amenzi, taxe și impozite și au o vechime și de 15 ani.

În structura Primăriei municipiului Brad există compartimentul de executări silite și insolvență. În acest compartiment activează 2 funcționari. Mă întreb cum a fost posibil tolerarea acestei situații? Nu știu, poate ne va răspunde domnul primar. Se așteaptă radierea societăților agreate ( spun agreate fiindcă nu vreau să îmi imaginez ce jihad s-ar porni împotriva mea și nu numai dacă nu aș plăti la timp dările, ce executări silite și popriri pe conturi) sau decesul persoanelor pentru a li se șterge datoriile.

Ceea ce mi-a atras atenția este o societate înregistrată în Brad, Kareman Trend S.R.L., al cărui administrator este un susținător înfocat al actualului primar și care îi jignea și îi combătea agresiv în social media, fără argumente, pe cei care nu erau de acord cu edilul orașului. Acum înțeleg și de ce îndârjirea asta. Începând cu anul 2010 societatea condusă de acesta începe să nu își mai achite impozitul auto ( domeniul principal de activitate al firmei fiind transport mărfuri ) și până în anul 2020 când își radiază societatea acumulează datorii de peste 71.000 lei. ( șapte sute zece milioane vechi ). Datorii care i-au fost șterse ieri.

În tot acest timp marea masă a cetățenilor persoane fizice sau juridice de bună credință își plătesc taxele și impozitele cuminți și la timp. În tot acest timp ni se servește vechea placă că bugetul local este sărac și nu sunt bani de investiții.

Cu timpul îi vom descoperi pe toți vocalii susținători ai acestei administrații și îi vom arăta public, le vom arăta adevăratele motive ale înfocatei susțineri.

Este numai o situație pe care am descoperit-o datorită vouă, celor care m-ați trimis în Consiliul Local. De fiecare dată voi fi consecvent și atent la tot ceea ce se întâmplă în administrația locală și vă voi informa periodic” a scris Raul Matei, în această dimineață, pe o rețea de socializare.

Îl acuz public pe domnul primar, Cazacu Florin, de management preferențial și defectuos împotriva brădenilor de bună…

Publicată de Raul Florin Matei pe Vineri, 26 martie 2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *