Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

DREPT LA REPLICĂ: Primarul din Almașu Mare minte cu nerușinare! Condamnăm atitudinea dictatorială și limbajul neadecvat

Apuseni Info a primit aceste drept la replică, pe care îl publică, în urma materialului – Aron Zaharie: Suntem într-o situație unică în România! Almașu Mare va trebui să restituie toată suma aprobată înapoi către AFIR

Primarul din Almașu Mare, domnul Aron Zaharie, confundă primăria cu propria sa moșie. Acesta cere consilierilor locali ai celorlalte partide să voteze în necunoștință de cauză și, dacă se poate, și fără să gândească. Altfel nu ne putem explica cum domnia sa a înțeles ca vreun ales local are în intenție blocarea proiectului reabilitării căminului cultural din satul Cib.

La Almașu Mare au avut loc două ședințe extraordinare de consiliu local în vederea aprobării solicitării de prelungire a valabilității scrisorii de garantare, de la FNGCIMM SA IFN, în vederea garantării obligațiilor de plată a avansului din fonduri nerambursabile, pentru implementarea proiectului privind renovarea căminului cultural din satul Cib.

Documentațiile din proiectul de hotărâre nu au fost însoțite de însăși scrisoarea de garantare, obligatorie pentru acordarea unui vot în cunoștință de cauză, cu corectă și prealabilă informare. Astfel, edilul ar fi vrut ca ceilalți consilieri locali, pe care nu îi va putea manipula niciodată, să voteze proiectul care vizează prelungirea valabilității scrisorii de garantare fără să pună la dispoziția lor tocmai ceea ce era mai important, obiectul proiectului, respectiv scrisoarea de garantare.

La prima ședință, din 18 martie, proiectul a fost respins, cu 3 voturi pentru și 4 ABȚINERI, iar primarul a avut o ieșire nervoasă și i-a făcut „nesimțiți” pe consilierii care s-au abținut, cu toate că decizia a fost întru totul fundamentată și justificată.

La a doua ședință, din 24 martie, văzând că scrisoarea de garantare lipsește din documentația aferentă proiectului de hotărâre supus la vot, consilierii locali au solicitat-o prin adresă scrisă (solicitarea verbală nefiind luată în calcul), tocmai pentru a nu fi văduvită comunitatea de finanțarea europeană.

Domnul primar Aron Zaharie a arătat că nu a înțeles nimic din ceea ce înseamnă respect și buna colaborare și a pus pe masa consilierilor locali după ce s-a citit ordinea de zi – și ca urmare a solicitării scrise – 5 bibliorafturi, acțiune urmată de replica „luați-vă de acolo tot ce vă trebuie”.

De asemenea, domnia sa a adăugat că va desemna o persoană care să ne păzească, pentru a nu fi luat vreun document. Așa a înțeles primarul să sfideze o adresă de solicitare de informații publice a unor consilieri locali? Se pune, astfel, întrebarea legitimă ce se întâmplă, spre exemplu, dacă un simplu cetățean solicită date de interes public în baza legii? Este invitat să caute în arhivă, sub pază, cele solicitate?

Primarul a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o descriere trunchiată a celor întâmplate în ședințele de consiliu local, punându-i în mod injust într-o lumină nefavorabilă pe ceilalți consilieri locali. Neadevărurile prezentate postare sunt asemenea greșelilor gramaticale pe care le-a făcut: multe și rușinoase! Și, dacă tot vrea să desemneze o persoană care să realizeze altceva decât îi este scris în fișa postului (în speță să supravegheze consilierii locali), ar putea să găsească persoana care să-i corecteze postările defăimătoare de pe Facebook, astfel încât măcar de limba română să nu își bată joc!  

Doncea Ana Mariana, consilier local PSD, Ilie Dan BELDEAN, viceprimar, consilier local PMP, Trif Simina, Codrin NICOLAE – consilieri locali Pro România

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *