Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: O situatie cu potential politic bun pentru PNL si USR

Unii compara ce s-a intamplat in ultimele 48 de ore cu ce facea #rezist in 2018-2019. Clar, unele asemanari exista:

  • propagarea nervilor, organizarea si chemarea oamenilor prin retelele de socializare incinse de atatea dezbateri;
  • caracterul revendicativ intens, dus spre extreme stilistice (totusi, „muia”, chiar in acceptiune liiceanista inca nu e prezenta);
  • faptul ca unele forte politice incearca (doar INCEARCA) sa se catere pe valul de nemultumire si sa profite politic si electoral.

Si cam atat …

Rezist a avut un spectru foarte larg de revendicari, de la abrogarea unor acte normative si demisia unor persoane pana la solicitarii generale, cu incarcatura pur filozofica -jos clasa politica actuala, sa vina oameni noi si nepatati. Pana s-au dezmeticit tot intrebandu-se care or fi aceia, romanii s-au trezit ca au votat USR si ca oamenii „noi” ai acestui partid miros la fel de tare a oportunism si invarteala precum cei „vechi”.

Cum s-ar spune, USR a incalecat pe armasarul #rezist si a crescut precum Fat-Frumos in procente, avand grija si la desagii cu ovaz sa fie plini sau in curs de umplere -curat gospodareste si tot romaneste.

Bineinteles, AUR vor si ei acelasi lucru, doar ca modelul odata utilizat cu succes, a doua oara poate fi contracarat.
Spre deosebire de PSD atunci, guvernarea PNL-USR, cu toate greutatile pandemiei, are un usor avantaj -revendicarile de azi sunt foarte punctuale si de bun simt, usor realizabile, astfel incat vocea strazii sa fie inchisa urgent.

Ce vor oamenii? Simplu, isi doresc sa nu mai fie bagati noaptea, ca vitele, in case, sa mearga in magazine cu un program de functionare decent, sa respire in aer liber. Toate acestea rezolvate urgent, vor reduce stresul si vor linisti strada. E foarte probabil ca, iesind mai putin arogant sa isi ceara scuze si sa anunte revenirea la o relativa normalitate, domnul Arafat sa aiba toate sansele ca oamenii sa uite sa ii mai ceara demisia o vreme.

Ar fi un succes ieftin si bun pentru PNL si USR si o batalie semi-pierduta pentru AUR.

Daca actuala Guvernare continua in inflexiune si aroganta, ironizand si amenintand, risca enorm acutizarea conflictului stradal, ducerea dezbaterilor si revendicarilor spre alte zone politice. De la Arafat sunt cativa pasi pana la demisia lui Voiculescu si a lui Cîțu. In schimb, daca vor alege ratiunea politica si bunul simt vor avea numai de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian