Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Raul Matei: Dragii mei, protestați cu fiecare ocazie dar protestați legal, civilizat!

Liderul USR Plus Brad, Raul Matei, a comentat protestele din ultimele zile încurajând instituția protestului civilizat dar dezaprobând violențele.

„Am protestat!

Am protestat în Brad împotriva tăierii pădurii de pe dealul Sanatoriului.

Am protestat cu prilejul Colectiv.

Am protestat cu prilejul OUG13.

Am protestat împotriva indiferenței legat de situația de izbeliște în care era lăsată gara CFR din Brad, monument istoric de importanță națională.

Am protestat împotriva abuzurilor operatorului de salubritate legat de stabilirea unilaterală a unor tarife uriașe, discreționare și abuzive pentru populație.

Dar ÎNTOTDEAUNA am protestat civilizat, fără violență și cu respectarea întocmai a LEGII, cu anunțarea prealabilă a organelor locale: primărie, poliție națională, jandarmerie. Mi-am asumat asta cu toate responsabilitățile și implicațiile ce le presupune organizarea unui protest în mica noastră urbe. Am fost la vedere și am ales să intru în baza lor de date.

Am inițiat aceste proteste ca să îndrept o situație strâmbă, să schimb legea, să construiesc sănătos. Or nu poți să faci asta dacă la rândul tău nu respecți legea.

Nu m-am cocoțat pe niște motive sau nemulțumiri mai mult sau mai puțin discutabile. Am acționat întotdeauna ca răspuns la o situație existentă, vizibilă și palpabilă. De-a lungul timpului au fost tentative de a-mi deturna protestul și s-a încercat manipularea mea cu scopul de a face jocul unor „entități de bine”.

Niciodată nu am protestat strict pentru mine, ci în interes mai larg.

Nu am profitat de nemulțumirea în masă ( de cele mai multe ori am protestat fiind primul nemulțumit ) ca mai apoi să trag foloase în scop personal sau de grup. Dar ăsta sunt eu.

Dragii mei, protestați cu fiecare ocazie! Protestați mult! E expresia democrației, a unei societăți și a unei comunități civice sănătoase, dar protestați legal, civilizat !

Alegeți să vă construiți viitoarea fundație pe ceva trainic, sănătos, nu pe o încălcare a legii. Nu vă convine legea protestului, schimbați-o în vreme de pace.

Și ce e mai important, informați-vă și citiți mult, ( nu de pe Facebook ) gândiți cu capul vostru, nu vă lăsați manipulați de unii ,, oameni de bine”.

Ați înțeles ideea. E de durată, de uzură, dar curată!
,, Libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea altuia.”

Voie bună și timpuri cum vi le doriți!” a scris Matei pe contul său de FB.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *