Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ilie Bolojan: Lucrăm la studiile geologice și topografice pentru centura Beiușului

Președintele Consiliului Județean Bihor a anunțat de curând că se lucrează la studiile geologice și topografice pentru centura Beiușului.

„Pentru a putea organiza licitaţia pentru construirea centurii municipiului Beiuş, de pe drumul naţional Oradea – Deva, trebuie să actualizăm proiectul tehnic.

Acest lucru este necesar întrucât documentația inițială fost realizată în urmă cu 10 ani. Avizele au expirat, standardele de construcții s-au schimbat iar pe teritoriul comunei Tărcaia traseul propus inițial va fi modificat. S-a construit o stație de epurare pe amplasamentul vechi și trebuie s-o evităm. Viaductul peste Crişul Negru va trece în aval de staţia de epurare.

Pe noul amplasament se lucrează la ridicările topografice și la studiile geologice. De ieri, echipele tehnice realizează forajele pe amplasamentul viitoarelor pasaje și viaducte. Ne propunem să finalizăm documentația în două luni, în așa fel încât să se poată organiza, cât mai repede, licitația pentru selectarea unui constructor.

Mulțumesc echipei de proiectanți pentru mobilizare și primarilor din Beiuş şi Tărcaia pentru sprijinul acordat demarării proiectului.

Azi am clarificat, în teren, aspectele legate de soluțiile tehnice, în așa fel încât să se poată lucra susținut în aprilie și mai”a anunțat Ilie Bolojan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *