Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Primarul comunei Vața de Jos vrea digitalizare și vrea să acceseze fonduri pe Planul Național de Redresare și Reziliență

Primarul comunei Vața de Jos, Liviu Ioan Lință, vrea digitalizare și dorește să acceseze fonduri pe Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Primul lucru după preluarea mandatului a fost să ne organizăm și să pornim lucrările pe care le-am putut dezvolta cu echipa pe care o avem la dispoziție în cadrul Primăriei. Ne folosim de toate resursele existente pentru a amenaja teritoriul public și drumurile care sunt în patrimoniul primăriei. În tot acest timp am pus la punct și planul de dezvoltare pe următorii ani în care avem intenția să accesăm finanțări nerambursabile pe toate axele pe care putem aplica. Totodată ne pregătim să vedem cum putem accesa și liniile care vor veni pe Planul Național de Redresare și Reziliență cu privire la digitalizarea serviciilor publice.

Primul pas a fost făcut chiar ieri când, la inițiativa mea, Consiliul Local al Comunei Vața de Jos a adoptat o hotărâre cu privire la implementarea sistemului de plăți online www.ghișeul.ro. Primăria va implementa cât de curând acest sistem, iar cetățenii comunei vor putea plăti taxele și impozitele direct de acasă fără a veni la ghișeu.

Totodată ne dorim să abordăm digitalizarea ca pe o chestiune prioritară întrucât putem dezvolta sisteme care să vină în ajutorul cetățenilor din mai multe puncte de vedere. Îmi doresc să punem la punct un sistem prin care comuna Vața de Jos să devină un mediu în cadre oamenii să își dorească să se mute și să își educe copii aici” a anunțat Liviu Ioan Lință.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *