Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Acțiune a Ocolului Silvic Sudrigiu: S-au plantat 7 ha și s-au folosit 2800 de puieți de molid altoiți

În luna martie 2021 a avut loc o acțiune refacere a plantajului de molid (livadă seminceră) din cadrul Ocolului Silvic Sudrigiu, Direcția Silvică Bihor acțiune care se desfășoară în acest an sub egida Lunii Pădurii: 15 martie – 15 aprilie.

„S-au plantat 7 ha, folosindu-se 2800 de puieți de molid altoiți din clone cu însușiri genetice superioare. Suprafața totală a livezii semincere este de 10 ha, 7 ha suprafața plantată, diferența de 3 ha fiind căile de acces, benzile de protecție împotriva vântului (2 ha) și canalele de desecare (1 ha).

La această acțiune coordonată de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA și-au unit forțele Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania Brașov și Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră, din cadrul Universității din Oradea. Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov a fost reprezentată prin prof.univ.dr.ing. Lucian Curtu, Decanul Facultății de Silvicultură și exploatări forestiere, prof.univ.dr.ing. Neculae Șofletea și studenții aflați în practică, iar Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră, din cadrul Universității din Oradea a fost reprezentat de prof.univ.dr.ing. Adrian Timofte, director al Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră, profesori din cadrul departamentului: conf.univ.dr.ing. Bartha Szilard, șef de lucrări dr.ing. Crainic Ghiță, șef de lucrări dr.ing. Budău Ruben și studenți de la specializările Silvicultură și Exploatări Forestiere, care la rândul lor au efectuat activitatea de practică.

Direcția Silvică Bihor a fost reprezentată de ing. Faur Mircea, iar Ocolul Silvic Sudrigiu de ing. Irimie Flavius.
Felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați în această acțiune!

Așa cum spunea Nicolae Iorga “Natura îți dă zilnic exemplul de a trăi”, așa și oamenii ar trebui să învețe cât de importantă este colaborarea în interesul comun al societății și mediului înconjurător” a anunțat profesorul universitar dr. inginer Adrian Ioan Timofte, director al Departamentului Silvicultură și Inginerie Forestieră din cadrul Facultății de Protecția Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian