Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Elevii liceului „Avram Iancu” din Brad, fără posibilități, vor primi laptopuri și tablete plătite printr-un proiect european

articol publicat în aprilie 3, 2021

Elevii liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad, fără posibilități, vor primi laptopuri și tablete, plătite printr-un proiect european. Proiectul este început de fostul director – Ovidiu Suciu și continuat de cel în funcție – Ștefan Bogdan.

„Începând cu luna octombrie 2018, LICEUL TEORETIC ,,AVRAM IANCU” , BRAD a devenit beneficiarul unui grant în cadrul Rundei a doua a Schemei de Granturi pentru Licee (SGL) a Proiectului privind Învățământul Secundar – ROSE, în urma semnării Acordului de grant între Ministerul Educației Naționale – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEN-UMPFE) și Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” . Implementarea proiectului va fi realizată în perioada octombrie 2018 – octombrie 2022.

Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE (Romanian Secondary Education), este un proiect care își propune ca obiectiv general să contribuie la reducerea abandonului școlar în învățământul secundar dar și creșterea ratei de promovare a examenului de Bacalaureat. În contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Educației și Cercetării a adăugat încă un obiectiv proiectului ROSE prin care vizează creșterea gradului de participare al elevilor din categorii și grupuri dezavantajate la învățământul în mediul online.

Liceul Teoretic „Avram Iancu“, Brad, Jud. Hunedoara, în calitate de unitate de învățământ participantă în cadrul Proiectului ROSE, a beneficiat în conformitate cu obiectivele strategice ale programului guvernamental, în data 26.03.2021, de repartizarea unui număr de 35 de echipamente informatice (laptopuri) prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, echipamente informatice achiziționate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă din fondurile Proiectului ROSE.

Laptopurile vor fi distribuite cu prioritate elevilor care nu dispun de echipamente informatice proprii (laptop, desktop sau tabletă) și care aparțin unor grupuri dezanvatajate:

a) Elevi care sunt în grupul țintă al proiectului ROSE;
b) Elevi provenind din familii cu venituri mici;
c) Elevi romi sau alți elevi discriminați pe baza identității/etniei;
d) Elevi cu cerințe educaționale speciale/ cu dizabilități;
e) Elevi care trăiesc in zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone in care nu există școli în proximitate;
f) Elevi proveniți din familii monoparentale;
g) Elevi instituționalizați (din centre de plasament sau aflați in plasament familial);
h) Elevi orfani;
i) Elevi proveniți din familii numeroase (cu mai mulți copii);
j) Elevi cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare;
k) Elevi ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

Solicitarea în vederea înscrierii în cadrul selecției se va face în baza unui dosar de candidatură, care va conține, în mod obligatoriu, următoarele documente:
• Cerere de acordare a echipamentului electronic de tip laptop(părinte/reprezentant legal pentru copilul minor, elev major) – Anexa1;
• Declarația pe proprie răspundere că elevul nu deține în proprietate personală un echipament informatic de tip desktop, laptop sau tabletă – Anexa2;
• Copie carte identitate solicitant (părinte/ reprezentant legal pentru copilul minor, elev major);
Dosarele pot fi depuse la sediul unității sau în format electronic pe adresa de e-mail cristina.faur@cnaibrad.ro , în perioada 06 aprilie – 09 aprilie 2021
” au anunțat oficialii liceului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *